Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Zwaan vast met visdraad en vishaak

2013-09-22

Op zaterdagmiddag kreeg de Dierenambulance Zwolle de melding dat aan de Belvederelaan een zwaan met visdraad aan de kant van het water zat. Aan de snavel van de zwaan zat een vishaak en draad die vervolgens ook aan zijn borst vastzat.

De medewerkers konden helaas niet meer in de buurt van de zwaan komen, omdat de zwaan verder op in het water zat. Daarom is de hulp ingeroepen van de Brandweer Zwolle. Twee brandweermannen gingen het water in om de zwaan te pakken. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. De zwaan kon nog wel kleine stukjes vliegen, wat de vangactie bemoeilijkte. Na een aantal pogingen van de brandweermannen is de vangactie zonder succes gestaakt.

Tegen de avond bleek de zwaan weer aan de kant van het water te zitten. Snel zijn de medewerkers van de dierenambulance te plaatse gegaan, maar bij het zien van de ambulancemedewerkers ging de zwaan er van door.

Zondagochtend is er weer een poging gedaan om de zwaan te vangen. Ook dit ging niet makkelijk, maar na drie pogingen was het raak. De zwaan is eindelijk gevangen. De vishaak en alle draad is verwijderd. Na de zwaan goed te hebben gecontroleerd is het dier weer vrijgelaten waarna het met zijn partner wegzwom. Gelukkig maar.

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*