Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Zwaan vast in rattenklem

2016-06-10

Vrijdagochtend stond de telefoon van de meldkamer Dierenambulance Zwolle roodgloeiend. Diverse mensen meldde dat er een zwaan rond zwom met een rattenklem om zijn bek heen.

Onze centralist had al een van de dienstdoende ambulance- chauffeur op pad gestuurd om de zwaan te gaan helpen. Omdat het al duidelijk was dat één ambulance- chauffeur het niet alleen zou redden om het dier te vangen werd de 2de ambulance- chauffeur opgeroepen.

Bij aankomst van beide Dierenambulances kon de vangactie beginnen. Omdat de zwaan alle ruimte had konden de ambulance- chauffeurs het dier niet vangen. Na verschillende pogingen is besloten om de Brandweer in te schakelen. Na overleg met onze meldkamer en de meldkamer van de brandweer werden er 2 brandweervoertuigen naar de Pottenbakkerstraat gestuurd. Bij aankomst van de brandweer ging de reddingsactie snel. Met 2 duikers beiden bewapend met schepnetten kreeg één van de duikers de zwaan in het net.

Eenmaal op de kant stonden onze ambulance- chauffeurs klaar om de zwaan over te nemen van de brandweer. De rattenklem is verwijderd en na een kleine onderzoekje kon de zwaan weer worden vrijgelaten. De zwaan hield alleen een klein wondje er aan over.


Hieronder 2 filmpjes van de reddingactie

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*