Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Zwaan met vishaak in de bek

2016-06-16

Donderdagmiddag kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding dat er een aangereden/gewonde zwaan op de Oldeneelweg verward rond liep.

Onze dienstdoende ambulance- chauffeur werd op pad gestuurd. Bij aankomst op het opgegeven adres was de gewonde zwaan in de nabij gelegen sloot gelopen en was in paniek weg gezwommen. Gelukkig was de richting waar de zwaan na toe was gezwommen in de gaten gehouden door omstanders. Onze ambulance- chauffeur is via het fietspad naar het einde van de sloot gereden om daar de zwaan op te wachten. Na een tijdje kwam de gewonde zwaan de hoek om zwemmen met zijn partner.

Nadat het koppel iets dichter bij onze ambulance- chauffeur zwom bleek dat de zwaan een vishaak in zijn bek had zitten met daaraan een lang stuk visdraad achter zich aan. De vangactie kon beginnen. Helaas was het nog niet zo makkelijk om het dier te vangen. Na een tijdje heen en weer gezwommen en gelopen heeft onze ambulance- chauffeur zijn meldkamer opgebeld om assistentie te vragen van de brandweer. Na overleg met de brandweer werd er een brandweerwagen naar de Oldeneelpad gestuurd. Omdat de zwaan zo vermoeid raakte besloot de zwaan om op de wal te komen bij mensen in de achtertuin. Inmiddels werd snel de brandweer afgebeld zodat hun niet hoefde uit te rijden.

Helaas waren de bewoners niet aanwezig en van de woning daarnaast ook niet. Gelukkig de bewoonster van 2 huizen verderop was wel thuis. Onze ambulance- chauffeur mocht via de tuin van de behulpzame vrouw na de tuin daarnaast en daarna nog een tuin verder waar de zwaan inmiddels al lag. Over een aantal schuttingen geklommen kon onze ambulance- chauffeur de vermoeide zwaan vangen. Na controle bleek dat de zwaan een haak in zijn poot had zitten en een haak in zijn onder snavel wat heftig bloedde. De zwaan moest zo snel mogelijk naar een dierenarts maar dat ging niet zo snel. Onze ambulance- chauffeur zou met de zwaan over 3 schutting terug moeten alleen. Gelukkig was er een omstander die onze ambulance- chauffeur wou helpen. De zwaan is over gebracht naar een Dierenkliniek en is daar behandeld en gecontroleerd op letsel. Gelukkig kon de haak in zijn bek en het meters lange visdraad verwijderd worden. Gelukkig hield de zwaan geen blijven de letsel eraan over en kon de zwaan weer terug gezet worden bij zijn partner.

Bij terug komst stond haar partner haar al op te wachten bij de plek waar ze werd gevangen. De zwanen zijn herenigd en zwemmen weer vrij door Zwolle- Zuid.

Hier doen wij het voor. 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*