Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Wie herkent mij?

2015-02-11

Op zondag 8 februari tegen het einde van de middag kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een passant die een hond had gevonden op de van Nagellstraat in Zwolle. De melder gaf aan dat hij weinig tijd had om te wachten tot de ambulance ter plaatse was en hij zou de hond bij een hek neer zetten. Gelukkig was er een dierenambulance in de buurt van de van Nagellstraat om de hond op te halen. Bij aankomst trof onze ambulance- chauffeur inderdaad een hond aan. De ambulance- chauffeur vond het een beetje vreemd omdat de hond vast gebonden was met zijn eigen riem. De hond had zelfs zijn rode tuigje en bandje om.  De hond was erg bang en had het erg koud. De ambulance- chauffeur heeft de hond gecontroleerd op chip en gelukkig de hond is gechipt. Via de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle liet de ambulance- chauffeur het chipnummer na trekken. Maar helaas het chipnummer stond niet geregistreerd. De ambulance- chauffeur heeft de hond mee genomen en in de warme ambulance gezet. Een bewoner sprak onze ambulance- chauffeur aan die 2 jongens hadden gezien bij de hond die aan het bellen waren. Via de meldkamer heeft de ambulance- chauffeur het telefoonnummer proberen terug te halen om mee duidelijkheid te krijgen wat er nou gebeurt is. De meldkamer kreeg de melder aan de lijn die meteen aan gaf dat hij weinig tijd had en verder niks meer wilt vertellen (dan weten wij eigenlijk al genoeg) en hing meteen weer op. Na een paar kreeg nog een keer te bellen kregen wij zijn voice mail te horen. De hond is overgebracht naar het Zwols dierenasiel om daar te wachten op zijn baas die zich misschien meld wat waarschijnlijk niet het geval is of hij wacht op een nieuw baas je die wel goed voor de hond zorgt.

                                            

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*