Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Wie heeft Mien Hangbuikzwientje gezien?

2016-02-02

Dinsdag aan de begin van de middag kreeg de centrale van de Dierenambulance Zwolle een melding van een voorbijgangster dat zijn een hangbuikzwijntje op de stoep zag lopen aan de Zwarteweg in Zwolle. Onze centralist heeft een van de ambulance- chauffeurs op pad gestuurd om het dier te vangen. Bij aankomst trof onze ambulance- chauffeur in eerste instantie niets aan. De centralist had in de tussentijd alweer een melding gekregen dat het dier op de Pilotenlaan zal lopen. De chauffeur is daar in de omgeving  gaan zoeken. Gelukkig trof hij het dier aan. Het hangbuikzwijntje liep een op een binnenplaatsje van een flat aan de Schellerpad.

De Dierenambulance werd zo neergezet dat de oprit weg geblokkeerd zodat het hangbuikzwijntje niet de weg meer op kon komen. Eerst heeft de chauffeur geprobeerd het hangbuikzwijntje te benaderen. Helaas kwam het dier niet dichter bij de ambulance- chauffeur. Gewapend met een vangstok werd er geprobeerd het hangbuikzwijntje te vangen. Helaas na een aantal pogingen lukte onze ambulance- chauffeur het dier niet alleen te vangen. Hij heeft via de centrale assistentie gevraagd voor een 2de Dierenambulance. Ondertussen vermaakte het hangbuikzwijntje zich van alle vrijheid.

Na een klein kwartiertje was de 2de Dierenambulance gearriveerd. Poging nummer 2. Met 2 ambulance- chauffeurs en 2 vangstokken werd geprobeerd het dier te vangen. Het is vrij lastig om het dier te vangen vooral omdat hangbuikzwijntjes bijna geen nek hebben waardoor het met een vangstok moeilijk is om het dier te vangen. Meerdere malen kregen onze chauffeurs de lus van de vangstok om het kopje van het hangbuikzwijntje heen maar hij kwam zo weer los helaas. Het dier begon te hollen en schreeuwen. Terwijl het dier weg rende probeerde een van de chauffeur de lus van de vangstok om de kop van het dier te krijgen. Dat lukte alleen had de chauffeur niet in de gaten had dat er een geparkeerde auto stond. De chauffeur klapte met een vaart tegen de auto aan klapte en moest het dier los laten.  Maar onze ambulance- chauffeurs gaven zich niet zomaar gewonnen. Het hangbuikzwijntje moest van straat af voordat er ongelukken gebeurde. Het hangbuikzwijntje was tussen de geparkeerde Dierenambulances heen gerend en de straat opgegaan. Een van de ambulance- chauffeurs is achter het zwijntje aan de lopen en de andere met een van de Dierenambulances er omheen gereden. Het hangbuikzwijntje rende hard terug naar de Zwarteweg. Het dier liep gelukkig netjes over de stoep naar een aantal tuinen van woningen.

Daar werd opnieuw geprobeerd het hangbuikzwijntje te vangen. Je zal niet denken dat zulke dieren hard kunnen rennen maar deze had de vaart er goed in. Bij de laatste tuin waar het hangbuikzwijntje naar binnen liep zagen de chauffeurs nog een hangbuikzwijntje lopen. De chauffeurs zeiden tegen elkaar “Hij/zij hoort hier waarschijnlijk thuis De chauffeurs zijn naar de bewoonster van de woning gelopen om de te melden dat een van hun hangbuikzwijntjes was los gebroken. De bewoonster zei dat het haar dieren niet waren maar van de buurman. De bewoonster heeft de buurman geroepen en die heeft de 2 meegenomen naar zijn eigen tuin. De eigenaar was verbaasd hoe zijn 2 hangbuikzwijntjes waren los gebroken. De eigenaar zal zijn omheining extra goed controleren zodat het niet weer voorkomt

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*