Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Waterhoentjes vast in duiker

2017-05-22

Op dinsdag 16 mei kreeg de centralist van de Dierenambulance Zwolle een melding over vastzittende waterhoentjes aan de Landsheerlaan in Zwolle.

Omdat het voor de centralist onduidelijk was is de dienstdoende ambulance- chauffeur ter plekke gegaan om te kijken wat er aan de hand was. Het bleek dat er 3 jonge waterhoentjes vast zaten in een duiker in de sloot. Samen met de meldster heeft onze ambulance- chauffeur met behulp van het vangnet 2 jonge waterhoentjes eruit kunnen vangen.

Het 3de waterhoentje liet nog even op zich wachten. Omdat het moeilijk te zien was waar het waterhoentje zat en ook op sommige plekken moeilijk te bereiken was met het vangnet heeft onze ambulance- chauffeur contact opgenomen met de ROVA. Omdat het onduidelijk was van wie de duiker was kwam hij uit eindelijk uit bij het waterschap. Iemand van het waterschap zou ter plaatse komen om de duiker dicht te zetten waardoor het 3de waterhoentje makkelijker te vangen was.

Omdat onze ambulance- chauffeur moest wachten op het personeel van het waterschap ging hij nog maar is een poging wagen. En met succes. Het 3de jonge waterhoentje was gevangen. Onze ambulance- chauffeur heeft de 3 jonkies even meegenomen naar onze opvang om bij te laten komen. Na een uurtje bijgekomen zijn de jongen terug gebracht bij de vindplaats. En wie stond daar ze op te wachten? Gelukkig hun ouders. Het hele gezin is weer herenigd.
 

 
 

 
   

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*