Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Twaalf puppy's dood gevonden langs de Meeleweg

2012-03-15

ZWOLLE - Een passant heeft woensdag twaalf puppy's dood aangetroffen langs de Meeleweg. De dieren zijn er waarschijnlijk gedumpt door de eigenaar. Een passant ontdekte de zwart-wit en bruin-wit gevlakte dieren woensdagmiddag en seinde de politie in. De Zwolse dierenambulance heeft de beestjes vervolgens opgehaald.

De puppy's zijn waarschijnlijk uit een rijdend voertuig geslingerd; de beestjes lagen verspreid over een lengte van zo'n honderd meter. Enkele hondjes hingen zelfs in het struikgewas. Mogelijk waren ze al dood toen ze uit het raam gegooid werden. Een aantal van de dieren had gebroken pootjes. Waarschijnlijk gaat het om verschillende nesten, de afmetingen en leeftijden van de dieren lijken te verschillen. Het ras kon donderdagmorgen nog niet met zekerheid vastgesteld worden. Een dierenarts onderzoekt de beestjes om leeftijd en ras vast te stellen; mogelijk gaan ze vervolgens nog Gezondheidsdienst voor Dieren of het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad om de doodsoorzaak te bepalen.

12 overleden pups 
bron: Stentor
foto: S. Wunderink

Als u iets gezien of gehoord heeft dat mogelijk met de dood van de aangetroffen 12 dode pups te maken kan hebben, dan kunt u contact op nemen met de politie via 0900-8844. Ook wil de politie meer weten over mensen die vorige week nog een nest jonge hondjes hadden en die plotseling in de afgelopen dagen niet meer aanwezig waren. U kunt ook anonieme informatie doorgegeven  via Bel M. (Meld Misdaad AnonieM) via 0800-7000. De dierenpolitie van het korps Politie IJsselland start een onderzoek naar de herkomst van de hondjes.

https://www.politie.nl/ijsselland/nieuws/12031512dodepuppysgevondeninbosjes.asp
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*