Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Slang onder het bed

2014-09-18

Donderdagavond kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoner aan de Koningin Wilhelminastraat in de wijk Veerallee dat zij een slang onder het bed had liggen. Mede bewoners belde de Dierenambulance Zwolle op om te vragen of wij de slang op konden halen. De dienstdoende vrijwilligers zijn naar de wijk toe gereden om de slang op te halen. Bij aankomst bleek dat de slang bruin van kleur was en onder het bed van een huisgenoot zat.  Samen met andere bewoners hebben de medewerkers van de Dierenambulance voorzichtig het bed omhoog getrokken. Het bleek dat de slang niet meer op de plek zat waar hij voor het laatst gezien was. Dus zat er maar 1 manier nog op de hele kamer doorzoeken in hoop dat we de slang vinden. Alle hoeken en gaten en kasten werden gecontroleerd  maar te vergeefs. Na een uur zoeken met bewoners en medewerkers van de Dierenambulance Zwolle hebben we de slang niet aangetroffen. Wel ontdekte een vrijwilliger dat er een gat zat bij de kachel. Hoofdwaarschijnlijk is de slang daar door heen gekropen en weg kunnen komen. Voor de zekerheid hebben de vrijwilligers ook nog gezocht in de kamer daaronder maar helaas niks aangetroffen. De medewerkers hebben de bewoners geadviseerd om als ze de slang nog tegen komen een emmer erover heen te zetten zodat de slang niet meer weg zou kunnen komen.                                                                                  

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*