Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

2018-06-20

Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.

Omdat het meertje te breed was kon onze ambulancechauffeur met alleen het schepnet er niet bijkomen. Via de centrale van de Dierenambulance is de hulp ingeschakeld van de brandweer. De brandweer is ter plaatse geweest. Drie brandweerlieden zijn met droogpakken te water gegaan om de moederzwaan te vangen. Natuurlijk was de moederzwaan niet eenvoudig te vangen. Na een aantal pogingen kon een van de brandweerlieden de zwaan vangen met het schepnet.

Eenmaal op de kant heeft onze ambulancechauffeur met behulp van de brandweer het jonge van de moeder verwijderd. Het overleden jong zat vast met een tyrap (bandje wat om folders zit bijv.) aan de vleugel van de moederzwaan.

De overleden zwaan is meegenomen naar onze ambulancepost in de Marslanden. De moederzwaan zwemt met haar partner en de rest van hun jongen weer in het meertje.
 

  

 

  

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*