Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Opnieuw ree te water

2016-04-02

Zaterdag kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een buurtbewoonster van de Schansstraat dat zij een ree zag zwemmen in het zwarte water bij stadshagen. Volgens de meldster was het dier al behoorlijk verzwakt. Onze centralist heeft een ambulance- chauffeur naar de Schansstraat gestuurd. Bij aankomst trof onze ambulance- chauffeur de ree aan in het water. Omdat onze ambulance- chauffeur er niet bij kon komen is via de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle de brandweer opgeroepen. Nadat de brandweer ter plaatste was gekomen kon de reddingsactie beginnen. Met een boot ging 2 brandweerliederen het water op om de ree uit het water te halen. Eenmaal op de kant had de ree een klein wondje op zijn kop. De ree is in doeken gewikkeld en in de Dierenambulance gelegd. Omdat een Dierenambulance geen reeën mogen vervoeren is er door onze centralist contact gezocht met de meldkamer van de Politie om te vragen of er een Buitengewoon Opsporingsambtenaar langs kon komen. Na een tijdje wachten samen met de brandweer heeft de brandweer zelf besloten om de ree mee te nemen naar het westerveldse bos om het dier daar in de natuur weer vrij te laten.

Foto`s zijn genomen door dhr. H. Janssen

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*