Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Opnieuw een duif in de grill

2016-05-28

Zaterdag vroeg in de ochtend heeft de Dierenambulance Zwolle een houtduif bevrijdt uit een grill van een auto.

De bestuurder was onderweg naar zijn werk toen plotseling een houtduif voor zijn auto kwam. De bestuurder hoorde een dove knal en dacht gelijk dat hij de houtduif geraakt had.

Bij aankomst op zijn eindbestemming ging de bestuurder een kijkje nemen. Een houtduif was door zijn grill gegaan en zat achter tegen de radiator aan. De bestuurder heeft eerst zelf geprobeerd om de houtduif eruit te halen maar te vergeefs. Hij besloot om contact op te nemen met de Dierenambulance Zwolle. Onze ambulance- chauffeur is door de centralist op pad gestuurd om te helpen.

Bij aankomst heeft onze ambulance- chauffeur geprobeerd om het dier voorzichtig achter de grill vandaan te halen. Helaas lukte dat niet. De enigste manier was om de bumper of de grill van de auto los te halen. Met behulp van een collega van zijn werk werd het voorste gedeelte verwijderd zodat onze ambulance- chauffeur de duif kon pakken.

Eenmaal bevrijdt had de duif helaas zijn linkervleugel gebroken. De duif is over gebracht naar de dienstdoende dierenkliniek.

                                                              

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*