Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Na 2,5 jaar weer herenigt

2014-10-12

Ruim 2,5 jaar geleden zijn Juul en Floyd verdwenen uit Heerde. Twee jonge katten van 1,5 jaar oud verdwijnen samen op hetzelfde moment. Juul een kruising Blauwe Rus en Floyd een kruising langharig poezebeest, rood met witte vlekken....of wit met rode vlekken.Wat er gebeurt is die dag zullen we nooit weten. Wat we wel weten is dat Juul na een half jaar terug gevonden wordt in Zwolle, via zijn chip!De eigenaren zijn altijd blijven geloven in de terugkeer van beide katten. Bij de centrale komt een telefoontje binnen over een kat met een gebroken achterpoot. De betreffende kat is een aanlopertje en wordt al ruim 2 jaar verzorgd door een oudere man. In een reismandje zit de gewonde kat. We kijken of de gewonde kat een chip heeft, en gelukkig heeft deze prachtige langharige kat een chip!De langharige kat blijkt al ruim 2 jaar in de bosjes bij het bejaardentehuis te wonen. De oude man was verteld, door medebewoners, dat deze kat een achterblijvertje was van een vorige bewoner. Hij is een echte jager en komt 's avonds een bakje eten leeg maken. Hij ziet er goed uit. De halflange vacht is schoon en glad, alsof hij dagelijks wordt geborsteld. De vriendelijke amberkleurige ogen kijken verbaasd doch vriendelijk vanuit het reismandje ons aan.Hij is een wilde weet de man ons te vertellen en hij durft nu ook echt niet in het mandje om te laten zien wat er aan de hand is. Gelukkig is de kat zelf in het mandje gekropen nadat hij met een slepende poot onder bed verdwenen was. Het mandje was een goed holletje voor hem, gelukkig dan maar. Blijkbaar voelde het huis van de man toch als een thuis voor hem.De chip blijkt gekoppeld aan een adres in Heerde zo'n 20 km verderop. Gelukkig zijn de eigenaren telefonisch te bereiken en daar wordt het verhaal verteld van zijn vermissing 2,5 jaar geleden.Het hele gezin, 4 man sterk, komt de kat ophalen bij de eerstelijns opvang van de Dierenambulance Zwolle. Afgesproken is dat ze met de kat naar hun eigen dierenarts gaan in Heerde. Bij het overzetten in hun eigen reismandje zien we dat de achterpoot er achteraan sleept. Waarschijnlijk is het onderste gedeelte van de poot gebroken.Het was een gemengd weerzien, boos omdat nu pas zijn zwerversbestaan bekend wordt. Waarom is hij nooit eerder als zwerver aangemeld? En in hoeverre is hij verwilderd, kan hij nog wennen thuis? En natuurlijk de blijdschap omdat hun gevoel klopte, Juul en Floyd zijn beide terug!Het is natuurlijk frustrerend dat je nooit te weten zal komen wat Floyd en Juul overkomen is.En voor ons zijn dit de mooiste momenten. Het herenigen van baas en dier. En als het dan na zoveel jaren gebeurt is dat wel heel speciaal! Nu maar duimen voor Floyd dat zijn poot te repareren valt.

Maar door dit avontuur van Juul en Floyd is het belang van chippen wel weer duidelijk!

                                                                                                                                                                                                                                               

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*