Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Na 2 jaar is Mina weer thuis

2015-07-25

Gistermiddag kregen wij een melding van een bewoonster aan de Campherbeeklaan in Zwolle dat zij een kat die midden op straat had gevonden. Volgens de bewoonster liep hij/zij al een aantal dagen daarrond. Onze centralist heeft de dienstdoende ambulance- chauffeur op pad gestuurd om de kat op te halen. Bij aankomst trof hij een zeer aanhankelijke kat aan die er goed uit zag en niet mager was. Onze ambulance- chauffeur heeft met de chipreader gecontroleerd of de kat gechipt was. Gelukkig de kat was gechipt. Hij heeft het chipnummer van de kat door gebeld aan de centralist. Onze centralist heeft het chipnummer opgevraagd en het bleek dat de kat in Amersfoort geregistreerd stond. Ene kant vreemd wat een kat vanuit Amersfoort helemaal in Zwolle komt doen. Het kon ook zijn dat de eigenaar verhuist is naar Zwolle. Onze centralist heeft het telefoonnummer gebeld wat erbij geregistreerd stond. Gelukkig was het telefoonnummer in werking en pakte iemand ook gelukkig op. De persoon aan de andere kant van de lijn was even stil toen wij vroegen of zij haar kat Mina kwijt was. De eigenaresse gaf aan dat zei die al meer dan 2 jaar kwijt zijn. Met de eigenaresse hebben wij afgesproken dat de kat voor een uurtje bij ons kon blijven zodat zij de kat kon ophalen. Na een tijdje hebben wij het zelfde telefoonnummer terug gebeld omdat wij niets meer hoorde van haar. En Mina kon niet al te lang bij ons blijven omdat zij anders wordt overgebracht naar het Dierenasiel. De dochter die onze centralist aan de lijn kreeg gaf aan dat haar moeder aan het werk was en dat zij geen vervoer hadden om naar Zwolle te komen om Mina op te halen hoe jammer ze dat ook vonden. Aan de dochter van de eigenaresse hebben wij gevraagd of haar moeder ons kon bellen hoe nu verder. Een paar minuten later belde de eigenaresse op wat wij gaan doen met Mina. Wij hebben doorgegeven dat Mina overgebracht wordt naar het Dierenasiel en dat zij haar morgen dus weer kan ophalen in Zwolle. Voor de eigenaresse was het geen probleem dat ze overgebracht werd naar het asiel. Onder tussen gingen de meldingen gewoon door. Zo kregen wij een melding dat er een overleden huisdier naar het huisdierencrematorium gebracht moest worden in Swifterbant. Onze centralist dacht misschien kunnen wij de rit combineren het overleden huisdier naar Swifterbant brengen en dan Mina thuis afleveren in Nijkerk (Eigenaresse van Mina was blijkbaar verhuist). Nogmaals is er gebeld met Mina’s baasje. We hebben het voorstel voor gelegd en zij vond het super dat wij haar konden brengen naar huis. Dus onze 2de ambulance- chauffeur werd ook op pad gestuurd. Het overleden huisdier afleveren bij het huisdierencrematorium (is ook een taak van de Dierenambulance Zwolle) en dan doorrijden naar Nijkerk. Een uur of half 10 kwam hij aan bij het adres in Nijkerk. Na 2 jaar was Mina weer thuis gelukkig.

                                                                
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*