Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Mogelijk kat vast tussen beplating Provinciehuis

2018-06-18

Maandagavond rond 22:40 uur kreeg onze centralist een melding van wandelaars dat er mogelijk een kat vast zou zitten op het dak van het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat in Zwolle.

De melder gaf aan dat de kat tussen de betimmering vast zat. Onze centralist heeft de dienstdoende ambulancechauffeur opgebeld om te gaan kijken.

Onze Dierenambulance kwam tegelijkertijd met de Politie Zwolle ter plaatse die ook waren gebeld.

Samen met de melder en de agenten is er gekeken of de kat zichtbaar was. Met zaklampen werd er gekeken maar geen glimp van de kat. Wel hoorde iedereen gestommel op een van de platen van het dakterras wat er bovenop gevestigd is.

Samen met de agenten is er besloten om de Brandweer Zwolle in te schakelen via de meldkamer van de politie. De Brandweer werd gealarmeerd en na een kwartiertje wachten waren deze ook gearriveerd.

De brandweer heeft een van de platen los geschroefd om te kijken of de kat zichtbaar was. Eenmaal de hele plaat los getrokken te hebben hoorde we geen gestommel meer. Met een zaklamp is nog gekeken in de opening maar het diertje kon alle kanten op. De brandweer heeft de opening open gelaten zodat de kat een uit weg had om weg te komen.

Zo zie je maar weer. De ene dag sta je samen met de Politie Zwolle, Brandweer Zwolle op de Heldendag en de volgende dag zijn alle drie hulpdiensten aan het samen werken om een dier te bevrijden. Super!!
 

  

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*