Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Moederzwaan en haar 3 jongen in de problemen

2016-05-28

Vrijdagavond kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een voorbijgangster dat zij een moederzwaan zag met 3 jongen die in de problemen zaten.

Het probleem was dat de moederzwaan aan de andere kant zat van een soort van duiker. Omdat de ene kant hoger was dan de andere kant konden de 3 jongen zwaantjes niet meer naar hun moeder toe. Onze ambulance- chauffeur is door onze centralist op pad gestuurd om de familie te helpen.

Bij aankomst zagen de jonge zwaantjes geen mogelijkheid om naar hun moeder te komen. Met behulp van een schepnet heeft onze ambulance- chauffeur de jonge zwaantjes weer bij hun moeder geplaatst. Om te ver komen dat het nogmaals gebeurt is onze ambulance- chauffeur en de meldster naar een dichtstbijzijnde boerderij gereden om een plank te vragen. Gelukkig hadden de bewoners een plank die onze chauffeur mocht gebruiken.

Eenmaal weer terug bij de zwanen heeft onze ambulance- chauffeur de plank in het water geplaatst zodat die dieren van het laagste gedeelte naar het hoogste gedeelte kunnen samen met hun moeder.

De foto`s zijn gemaakt door mevr. W. Bourgonje-Haverink. Bedankt!!

                                          

                                          

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*