Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Man aangehouden voor mishandeling van eigen hond op straat

2015-01-12

In Zwolle is zaterdag op zondagnacht een man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij zijn hond heeft mishandeld op straat. Getuigen hadden gezien dat de man in de wijk Berkum bij een bushalte zijn hond mishandelde. Mensen die dat zagen hebben hiervoor de politie ingeschakeld. De politie is ter plaatse gegaan en trof helaas niemand meer bij de bushalte in Berkum aan. Een eenheid van de politie is richting het station van Zwolle gereden want waarschijnlijk heeft de man de bus gepakt richting station. Inderdaad daar werd de man aangetroffen op het station van Zwolle. Volgens de chauffeur van de lijn uit Berkum was de man agressief tegen zijn hond. Agenten hebben de man gevolgd naar zijn bestemming. Zij kwamen aan in de wijk Aa- landen. de politie besloot om de man aan te spreken op zijn gedrag en over de mishandeling. agenten hebben de man aangehouden en de hond is mee genomen door een van de politie agenten. Via de meldkamer van de politie werd de Dierenambulance Zwolle ingeschakeld om het huisdier te vervoeren naar een dierenkliniek voor controle aan eventueel verwondingen of letsel.

   

                                       
 

 

 

 

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*