Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Machinist redt jonge zwaan van het spoor

2016-09-28

Woensdagochtend 28 september heeft een machinist van de NS een jonge zwaan van de Hanzeboog gered. Het dier heeft waarschijnlijk een verkeerde inschatting gemaakt en is tegen de bovengeleiders aan gevlogen. Omstanders hebben contact gezocht met onze meldkamer van de Dierenambulance Zwolle.

De dienstdoende ambulancechauffeur is naar de Hanzeboog gestuurd om het dier van het spoor te verwijderen. Bij aankomst trof onze ambulancechauffeur het dier aan de zijkant van het spoor. Er is toen contact opgenomen met de meldkamer van de Politie Oost- Nederland om een last op het traject te zetten. Ook zal er een monteur van Prorail erbij komen om samen met onze ambulancechauffeur het spoor op te gaan. Tijdens het wachten bleef het dier gelukkig wel aan de zijkant heen en weer lopen terwijl de treinen langzaam (met last) langs hem heen reden.

Op een gegeven moment kwam er een trein vanaf station Zwolle aan. De machinist stopte zijn trein en stapte uit en vroeg aan onze ambulancechauffeur wat hij kon doen. Omdat onze ambulancechauffeur niet op het spoor kon komen en ook niet op het spoor mag zonder begeleiding is er vanaf de kant advies gegeven wat de machinist kon doen. De machinist kon gelukkig met behulp van onze ambulancechauffeur het dier vangen en vrij laten.
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*