Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Laat uw hond niet in de auto

2015-07-01

Met het warme weer in aantocht waarschuwt de politie en de Dierenambulance hondenbezitters hun viervoeter niet in de auto achter te laten. Honden raken snel oververhit, waardoor de overlijdenskans groot is. De komende dagen loopt de temperatuur naar verwachting op tot ver boven de 20 graden. Als het buiten 24 graden is, is het in een auto na een half uur al 43 graden. „Wanneer de lichaamstemperatuur van een hond 42 graden is, kan het bloed niet meer goed worden rondgepompt omdat dit stroperig wordt. Op deze manier kan een hond overlijden”.
Vorig jaar zomer kwamen er bij de Dierenambulance en politie diverse meldingen binnen van honden die achtergelaten waren in auto's. Als een hond oververhit is, gaat hij hard hijgen, kwijlen en braken. Hij ziet er uitgeput uit en heeft dringend verkoeling en water nodig. Ook als de auto's in de schaduw staan, kan een hond ernstig in de problemen komen.
Het achterlaten van een hond in een snikhete auto is ook strafbaar. „Iedereen is verplicht om hulpbehoevende dieren de nodige zorg te verlenen. Of dat nou gaat om een aangereden eend of een hond in een te warme auto: degene die niets doet maakt zich zelf schuldig aan een overtreding.” Ziet uw een achter gelaten hond in de auto zitten in Zwolle bel dan zo snel mogelijk de politie op 0900-8844 en de Dierenambulance Zwolle op 06-251 20 505.

                                           

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*