Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Koolmeesje klem in buis

2016-06-02

Donderdagochtend kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een aparte melding binnen van een mevrouw. De meldster meldde dat zij een vogeltje zag zitten in een stalen buis van een hek. Ze had zelf al geprobeerd om het vogeltje te bevrijden maar dat lukte niet. Onze centralist heeft een ambulance- chauffeur naar locatie gestuurd.

Bij aankomst stond de meldster onze ambulance- chauffeur al op te wachten. Zij wees onze ambulance- chauffeur waar het dier zat. Inderdaad halverwege in de buis van een hek. Met een stokje had de meldster al geprobeerd maar dat lukte niet. Met de hand ging ook niet omdat de buis te klein was. Onze ambulance- chauffeur heeft daarom besloten om de paal uit te graven. Maar dat ging ook niet. De buis was bevestigd aan een beton blok die diep onder de grond zat.

Gelukkig kwam de beheerders van het recreatiegebied langs rijden. Samen met de meldster is er gevraagd of hun iets konden betekenen. Gelukkig konden hun dat en hebben hun de buis afgezaagd. Zo kon het jonge koolmeesje bevrijd worden uit zijn positie. Nadat het dier was vrijgelaten bleek dat er een nestje in de stalen buis zat. Het nestje is intact gebleven en vlakbij de vindplaats in de naast gelegen boom geplaatst. Gelukkig zaten de ouders in de boom er naast en kunnen zij hun nest verder laten uit broeden. Het jonge koolmeesje is weggevlogen.
 
   
   
  

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*