Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Kat vast in duiker

2015-05-29

Vrijdagmiddag kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding  van een voorbijgangster die een kat in een buis zag zitten. Volgens de meldster kan de kat niet zelfstandig uit de buis kunnen komen,omdat er veel zand in de buis zat.  Onze centralist hoorde op de achtergrond een kruisend geluid van een kat die in nood zat. Het was nog onbekend of de kat echt vast zat. Onze centralist heeft de dienstdoende ambulance- chauffeur opgebeld om naar de Cleynderstraat (in Stadshagen) te gaan. Voor de zekerheid heeft de centralist ook een 2de ambulance- chauffeur op pad gestuurd om de collega van de 1ste dierenambulance te assisteren.

Bijaankomst van de beiden dierenambulances hoorde de chauffeurs eerst instantie niks.  Aangezien er maar 1 voetpad was moest de kat wel op die plek zitten. Na wat zoeken hoorde 1 van de ambulance- chauffeurs gemiauw. En inderdaad in een PVC- buis die goed weg was gewerkt onder de grond en door planten was bedekt, zat de kat. De ambulance- chauffeurs konden aan de slag om het diertje te bevrijden. Na wat zand weggehaald te hebben en de doorgang vrij gemaakt te hebben kon de kat eruit komen. Helaas de kat bleef rustig zitten en omdat het donker was konden de ambulance- chauffeurs niet goed zien of de kat klem zat. De ambulance- chauffeurs konden er niet goed bij komen, omdat de kat ongeveer 2 meter vanaf de opening zat. Na overleg met de centralist is besloten om de Brandweer op te roepen.  

Na een kwartiertje arriveerde het brandweerpersoneel. Met een lange haak werd de kat gedwongen om eruit te komen. Maar helaas de kat dacht er toch anders over en ging verder naar achteren toe. Aan de andere kant van de buis is een lange draad de buis in gegaan waar een andere brandweerman gewapend met handschoenen klaar stond om de kat te vangen. En inderdaad de kat kwam eruit en wilde meteen de benen nemen. Maar omdat het onduidelijk was hoe lang de kat in de buis zat, was besloten om de kat niet te laten lopen. Er ontstond een klein gevecht tussen de kat en een van de brandweermannen. Nadat de kat eerst de brandweerman had gebeten is het gelukt om de kat in een vervoersbak te krijgen.

Onze ambulance- chauffeur heeft de kat bekeken.  De kat zag er op het eerste gezicht goed uit en was niet uitgedroogd. Nadat de kat was nagekeken en gecontroleerd of de kat een chip had. En jawel  de kat is gechipt. Via de centralist van de Dierenambulance Zwolle is het chipnummer na getrokken en kon de eigenaar belt worden. Helaas pakte de eigenaar zijn telefoon niet op en moest de kat over gebracht worden naar het Zwols Dierenasiel. Bij het Dierenasiel aangekomen kon onze ambulance-chauffeur weer terug naar de Cleynderstraat. De eigenaar had inmiddels contact gehad om de dierenambulance en zo kon de kat weer herenigd worden met zijn baasje.


 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*