Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Kat te water tijdens intocht Sinterklaas Zwolle

2015-11-14

--UPDATE--
Eigenaar heeft zich maandagavond gemeld bij ons.

Zaterdagmiddag kreeg onze centraliste op de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoner aan de Friesewal dat hij een kat uit de gracht had gered. De kat was volgens de melder er slecht aan toe. Onze centraliste heeft een ambulance- chauffeur op pad gestuurd om de kat op te halen.

Om bij de Friesewal (centrum) te komen was het nog een hele klus. Tijdens de sinterklaasoptocht is meer dan de helft van het centrum van Zwolle afgesloten voor het verkeer. Ook onze Dierenambulance moest omrijden wat helaas veel tijd kost. Eenmaal aangekomen op de Friesewal trof onze ambulance- chauffeur een versufde en magere kat aan. De melder had de kat in een aantal handdoeken gewikkeld en bij de kachel gelegd in zijn woning. Onze ambulance- chauffeur heeft de kat over gepakt en warm in de Dierenambulance gelegd.

Met overleg samen met de centraliste en het Dierenasiel is de kat voor controle overgebracht naar de dienstdoende dierenkliniek in Zwolle. Het ging om een oude kat waarvan het linkeroog miste. De kat is naar gekeken door de dierenarts en vervolgens warm weggelegd in de opname met infuus.
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*