Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Kat gevangen na woningbrand van der Laenstraat

2016-12-16

Vele inwoners van Zwolle hebben het vast wel gelezen in de kranten en/of op internet "Man neergeschoten door politie na brand Zwolle". We nemen je me na dinsdagochtend 13 december.

Dinsdagochtend kreeg een van onze centralisten van de dierenambulance een melding van een bezorgde buurtbewoner aan de van der Laenstraat over een kat. De bezorgde buurtbewoner meldde dat er zondag op maandagnacht brand was geweest in een woning vlakbij hem. De bewoner van de afgebrande woning zou zijn neergeschoten in zijn been door de politie. Alleen de bewoner had twee katten en een hamster in de woning. De katten waren de woning (omgeving) ontvlucht. Gelukkig zag de melder een van de ontvluchtte katten op het balkon zitten van de afgebrande woning. De melder vroeg of wij de kat konden vangen en meenemen want de bewoner van de woning zou niet meer terugkomen. Onze centralist heeft een ambulancechauffeur naar de van der Laenstraat gestuurd om te proberen om de kat weg te vangen.

Bij aankomst van onze ambulancechauffeur zat de kat angstig op een stoel om zich heen te kijken op het balkon. Onze ambulancechauffeur heeft materiaal o.a. een vangnet, vervoersbak en handschoenen uit de dierenambulance gepakt om de kat te vangen. Voorzichtig wou onze ambulancechauffeur de kat benaderen maar te vergeefs. De kat ontsnapte en rende de bosjes in. Samen met de melder is er besloten om een vangkooi te plaatsen van het dierenasiel. Maar omdat de politie nog bezig was met onderzoek moesten wij wachten totdat wij een val konden plaatsen op het balkon.

Woensdag 14 december kreeg onze centralist een melding van een andere buurtbewoonster dat er bij de afgebrand woning aan de van der Laenstraat een hamsterkooi op het balkon stond met een hamster erin. De meldster gaf aan de het diertje helaas al was overleden. Onze ambulancechauffeur heeft het overleden diertje en de kooi meegenomen naar onze ambulancepost.

Vandaag (vrijdag 16 december) is er een ambulancechauffeur opnieuw bij de afgebrand woning gaan kijken of de kat op het balkon zat. Bij aankomst trof onze ambulancechauffeur het dier helaas niet aan. De melder van dinsdag zag onze dierenambulance voorbij rijden en sprak onze ambulancechauffeur aan. Hij gaf aan dat de kat net weg was gegaan nadat hij gegeten had op het balkon. Ook kon de melder aangeven dat de afgebrande woning was vrijgegeven door de politie. Nu konden wij echt gaan beginnen om een vangkooi te plaatsen. Er is contact gezocht met het Zwols Dierenasiel of wij een vangkooi konden lenen. Gelukkig van de kooi beschikbaar en binnen een uur stond er een kooi op het balkon van de desbetreffende woning. Met de melder en aantal buurtbewoners is er overlegd dat hun af en toe voorzichtig kijken of de kat er in was gelopen.

Dezelfde middag rond vier uur kreeg onze centralist het goede bericht door. De kat zat in de vangkooi. Er is opnieuw een dierenambulance naar de woning gestuurd om de kooi met daarin de kat op te halen en over te brengen naar het dierenasiel.
De kat zit nu veilig in het dierenasiel om bij te komen van zijn/haar avontuur. Wij willen de buurtbewoners bedankt voor het opletten en het dierenasiel voor het lenen van hun vangkooi. BEDANKT!!
 

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*