Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Kat en hond achtergelaten in warme auto

2018-05-09

Woensdagmiddag kreeg onze centralist een melding van de politie over een kat en een hond in een voertuig met gesloten ramen. Met temperaturen boven de 27 graden is het niet toegestaan om dieren in een auto achter te laten.

Helaas gebeurde dat aan de Dokter Stolteweg in Zwolle wel. De politie heeft gevraagd of onze Dierenambulance ter plaatse kon komen voor de kat en de hond. De kat had het moeilijk en de hond was nog wel alert. Onze centralist heeft gelijk een van onze Dierenambulances naar de agenten toe gestuurd die op hem stonden te wachten met de dieren.

De kat en de hond zijn door de politie in de tussentijd uit het voertuig gehaald. Het voertuig was niet op slot dus er hoefde geen raampje ingetikt te worden. Inmiddels was onze Dierenambulance al ter plaatse voor controle van de dieren. Via het kenteken heeft de politie het telefoonnummer van de kentekenhouder kunnen achterhalen. De eigenaar is gebeld en verzocht om naar zijn voertuig te komen.

De eigenaar heeft de kosten van de ambulance moeten betalen en de politie heeft het verder afgehandeld.
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*