Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Jonge zwaan vast in visdraad, blinker, bos takken

2016-02-11

Donderdagmiddag kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van wandelaars dat er een jonge zwaan in visdraad gewikkeld was met daarachter een bos takken zwom. De dienstdoende ambulance- chauffeur is opgeroepen om een kijkje te nemen en om de jonge zwaan te helpen. Aangekomen op het Gerenpad (Zwolle- Zuid) trof onze ambulance- chauffeur samen met de melder de jonge zwaan aan met een bos takken achter zich aan.

Omdat onze ambulance- chauffeur de jonge zwaan niet alleen kon vangen is er een 2de ambulance- chauffeur ter plaatste gekomen om te assisteren. Tijdens het wachten op de 2de ambulance- chauffeur zwom de zwaan verder. Gelukkig wel in een wat smallere gedeelte van de sloot. Na een paar minuten was de 2de ambulance- chauffeur ter plaatse. Beiden met vangnetten werd geprobeerd de zwaan te vangen. Na een aantal pogingen kreeg een van de chauffeurs het dier in zijn vangnet. Beiden ambulance- chauffeurs hebben samen het visdraad en het bos takken verwijderd. Na controle of alles echt verwijderd was is de jonge zwaan weer vrijgelaten.


 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*