Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Jonge zwaan aangezien voor inbreker

2014-10-06

Zondag op maandagnacht kreeg de meldkamer van de Politie een melding van mogelijk een inbraak in een woning aan de Rhemenshuizenstraat in de wijk Stadshagen. Volgens de melder was er een enorme klap te horen.  Een eenheid van de Politie is ter plaatse gegaan om een kijkje te nemen.  Bij aankomst trof de agent niks aan en de bewoners van het huis sliepen ook rustig door. Bij vertrek hoorde de agent gesis achter hem. Met een zaklamp keek de agent nog eens goed. Er bleek een jonge zwaan op de garagedak terecht was gekomen. De agent schakelde via de meldkamer van de politie de Dierenambulance Zwolle in. De meldkamer van dierenambulance stuurde een chauffeur  op pad om de zwaan van de garagedak te halen. Bij aankomst van de Dierenambulance-medewerker vertelde de buren dat de zwaan door of tegen het dak is aangevlogen en naar beneden is gevallen op de garagedak. Helaas kon de Dierenambulance-medewerker niet op het dak komen om de zwaan eraf te halen. Dus schakelde hij via zijn meldkamer de brandweer van  Zwolle in voor assistentie. Rond een uur of 5 stonden er 2 grote brandweerauto en een dierenambulance met grote zoeklichten op de woning met draaiende motoren in de Rhemenshuizenstraat. Maar de bewoners werden er niet wakker van. 2 Brandweermannen zijn het dak opgegaan en hebben de jonge zwaan eraf gehaald. Eenmaal op de grond bleek dat de jonge zwaan enorm bloedde. De chauffeur van de dierenambulance heeft de zwaan overgebracht naar een dierenkliniek voor behandeling.

                                              

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*