Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Honden uit warme auto gehaald

2016-04-10

Zondagavond is de Dierenambulance Zwolle uitgereden voor een melding dat er 2 honden in een warme auto zaten bij de IJsselhallen in Zwolle. Bij aankomst van onze Dierenambulance was de politie al ter plaatse. Samen met de politie is gekeken hoe de condities waren van de 2 honden. Het ging om 2 oudere honden waarvan 1 hond staar op de ogen had. De andere hond was erg actief in de auto. Volgens de meldster zaten de honden als zeker anderhalf uur in de auto. De eigenaar van de auto en van de honden had het voorste raam op een kiertje staan. Dit heeft geen nut als de zon volop de auto schijnt. De agente heeft via de meldkamer van de politie het kenteken nagetrokken. Het blijkt dat dit niet de eerste keer is dat de eigenaar zijn honden in de auto achter liet. In de IJsselhallen was op dat moment een evenement gaande. De politie is op onderzoek uit gegaan en onze ambulance- chauffeur is samen met de meldster bij de auto gebleven. De agente had al snel iemand gevonden die bij de IJsselhallen werkte. Via medewerkers van IJsselhallen is de eigenaar op de hoogte gesteld. De eigenaar beweerde dat hij net een paar minuten geleden de auto had geparkeerd op het terrein. Omdat de meldster er ook nog bij stond klopte dat verhaal niet van de eigenaar. De politie heeft de eigenaar van de honden proces verbaal aangezegd en met het verzoek om de honden uit de auto te halen. De eigenaar was er niet mee eens dat hij een proces verbaal kreeg en heeft het verzoek om de honden uit de auto te halen opgevolgd. De politie en onze Dierenambulance zijn hun weg weer gaan vervolgen.

                                  

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*