Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Hond zorgt voor chaos op de A28

2017-01-02

Zondagmiddag kreeg onze meldkamer een melding van de politie over een aangereden hond op de A28. Volgens de politie zat de hond vast onder een auto. De brandweer was ook opgeroepen om de hond te bevrijden onder de auto. De politie verzocht ons naar de A28 te gaan om te assisteren.

Onze centralist heeft de dienstdoende ambulancechauffeur meteen op pad gestuurd. Bij aankomst van onze ambulancechauffeur was er een chaos ontstaan op de snelweg. Alle rijbanen vanaf Wezep naar Zwolle waren afgesloten voor het verkeer door Rijkswaterstaat.

Omdat er op de aangewezen plek niemand aanwezig was. Is er door onze centralist contact opgenomen met de politie. De politie gaf aan dat de melder en de politie bij afrit centrum zouden staan. Onze ambulancechauffeur is gekeerd bij afrit Zwolle- Noord en richting centrum gereden. Eenmaal daar aangekomen werd ook niemand aangetroffen. Ook de brandweer wist niet waar de melder en de politie waren. Er is vervolgens opnieuw contact gezocht met de politie. De hond bleek inmiddels door agenten mee te zijn genomen naar het bureau aan de Koggelaan.

Dus onze ambulancechauffeur is naar het bureau gereden. Bij aankomst op het bureau trof onze ambulancechauffeur een klein zwart/wit angstig hondje aan. Het hondje bleek gelukkig niet gewond te zijn geraakt door de aanrijding. Het hondje is gecontroleerd op chip en gelukkig was hij/zij gechipt. Door onze ambulancechauffeur is er contact gezocht met onze centralist om het chipnummer op te vragen. Helaas was het chipnummer niet geregistreerd en moest het hondje overgebracht worden naar het asiel.
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*