Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Hond bijt meerkoeten dood

2010-01-06

Op de Maatgravendijk (Berkum) heeft een hond een aantal meerkoeten doodgebeten.

Op de betreffende middag liet de eigenaresse van de hond haar hond loslopen (waar een aanlijnplicht geldt) en fietste verder, zonder in de gaten te hebben waar haar hond bleef. Op dat moment lagen in het weiland een groep meerkoeten,die werden opgeschikt door haar hond. 

De hond heeft in korte tijd in totaal 8 meerkoeten doodgebeten. Een burger die op dat moment ter plaatse was, is het weiland ingerend om de hond tegen te houden. De hond bleef namelijk maar doorgaan met het doden van de meerkoeten. De hond is vervolgens weggerend naar zijn baas, die vertelde dat haar hond dit nooit eerder heeft gedaan.

Gelukkig heeft de voorbijgangster kunnen voorkomen dat nog meer meerkoeten werden doodgebeten. De meerkoeten zijn behoorlijk toegetakeld, de vleugels lagen er af en overal lagen veren. Het was een naar gezicht. De dode meerkoeten zijn meegenomen door de vrijwilligers van de Dierenambulance Zwolle.

 

Meerkoet dood gebeten door hond
U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen, hoe de andere meerkoeten er uit zullen zien.
Daarom plaatsen wij de schokkende foto’s niet.


 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*