Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Hond aangereden door intercity

2014-10-22

Woensdagavond rond de klok van 12 uur kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van de meldkamer Brandweer of er met spoed een Dierenambulance ter plaatse kon komen aan de Koedijk overgang Nieuwendijk voor een aangereden hond. Volgens de meldkamer is de hond aangereden door een intercity. Eén van de dienstdoende chauffeur is in de ambulance gestapt en richting de spoorweg overgang aan  Koedijk gereden daar zou de Brandweer staat om de chauffeur van de Dierenambulance verder te begeleiden naar het treinstel. Bij aankomst gaf de Brandweer aan dat de hond al was overleden. Samen met de Brandweer is de chauffeur van de Dierenambulance richting het treinstel gereden. Het was nog niet zo makkelijk om bij het treinstel te komen in het donker en verder zonder straat verlichting. Na een aantal wegen in te zijn geslagen is de chauffeur van de Dierenambulance samen met de Brandweer op hun bestemming aan gekomen. Op het moment van de aanrijding was er nog geen eigenaar bekend. Samen met een aantal Brandweermannen heeft de ambulance chauffeur de hond op de brancard gelegd en in de dierenambulance gezet zodat het treinverkeer en het treinstel verder zijn weg kon vervolgen. De overleden hond is overgebracht naar de Dierenambulance post.

UPDATE:

De eigenaar heeft zich ’s morgens gemeld.

 

                                              

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*