Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Hazen gered uit uiterwaarde

2011-01-15

De waterstand van de IJssel is de afgelopen dagen flink gestegen, waardoor de uiterwaarden bij de Schellerdijk te Zwolle onderwater zijn gelopen. Dit veroorzaakt een probleem voor 15 hazen. Een fietser zag de dieren op een klein strookje gras zitten en besloot de Dierenambulance Zwolle te informeren.

Een aantal medewerkers zijn direct op pad gegaan. In eerste instantie konden ze de dieren niet vinden. Gelukkig wist een bewoner van de Schellerdijk ons te vertellen waar de hazen zaten. Nadat de dieren vanuit een verrekijker zijn bekeken, is contact gelegd met de brandweer voor overleg. De hazen zaten  ongeveer 50 meter vanaf de kant. Het is bekend dat hazen kunnen zwemmen, maar vanwege de sterke stroming, is het niet zeker of de dieren het vaste land levend zouden bereiken.

De brandweer Zwolle is daarom uitgerukt met een duikersteam. Twee duikers zijn met kratten het water ingegaan om de hazen te vangen. Zoals gedacht renden een aantal hazen het water in. Het koste de brandweermannen enige moeite om de hazen te redden, wat ook niet verwonderlijk was. Drie hazen hebben op eigen kracht de kade bereikt. Nadat ze even op de kant hebben gerust renden ze gauw de struiken in. De andere hazen zijn door de 2 duikers gevangen en naar de kant gebracht. Samen met de brandweermannen en de medewerkers van de Dierenambulance Zwolle zijn de dieren vrijgelaten. Een paar hazen zijn opgevangen in de brandweerauto, omdat zij te doorweekt en uitgeput waren om direct vrijgelaten te worden. Medewerkers van de brandweer en de dierenambulance hebben de dieren drooggewreven, zodat ook zij snel vrijgelaten konden worden.

Gelukkig zijn de hazen gered van hun benaderde positie, met dank aan het Zwolse duikersteam.

 
 
 Weer een haas gered
  
Bijkomen in de brandweerauto 
Op eigen kracht naar de kant Nog een klein stukje en de kant is bereikt 
Even uitrusten, en dan gauw de struiken in. 


 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*