Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Gewonde zwaan bij IKEA Zwolle

2016-04-14

Donderdagmiddag kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een voorbijganger dat hij een gewonde zwaan in de sloot zag zwemmen bij de IKEA in Zwolle.

Onze ambulance- chauffeur is ter plaatse gegaan om de zwaan proberen te vangen. Het lukte onze ambulance- chauffeur niet om de gewonde zwaan alleen te vangen. Daarom is er via de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een back-up opgeroepen om de 1ste ambulance- chauffeur te assisteren met een droogpak. Met 2 ambulance- chauffeurs waarvan 1 ambulance- chauffeur met een droogpak te water ging lukte het onze ambulance- chauffeurs nog niet om de zwaan te vangen. De zwaan had alle ruimte om weg te komen. Daarom is er besloten om de Brandweer Zwolle in te schakelen om de Dierenambulance te helpen. Bij aankomst van 2 brandweer voertuigen gingen 2 brandweerliederen in duikerspakken en bewapend met het schepnet van de ambulance te water.

De zwaan is gevangen en overgedragen aan de ambulance- chauffeurs. Omdat duidelijk te zien was dat de zwaan de vleugel gebroken had is de zwaan helaas in geslapen bij een dierenarts.


(Video)

De foto`s en video zijn genomen door HW- Fotografie

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*