Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Gewonde na vergeefse redding hond uit brandpand

2012-11-18

ZWOLLE - Een bewoner van een flat aan de Van Schoonhovenstraat in Zwolle is ernstig gewond geraakt aan het gezicht toen hij zijn hond probeerde te redden uit het brandende pand. De hond heeft de brand niet overleefd en is meegenomen door medewerkers van de Dierenambulance Zwolle.

In het flatgebouw aan de Van Schoonhovenstraat in Zwolle woedde heeft tussen de middag een heftige brand. Een buurvrouw werd met klachten over haar luchtwegen na het inademen van rook overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De eerste melding van de brand kwam om 12.30 uur bij de brandweer binnen, die even na 13:00 uur het sein brandmeester kon geven. Bij de brand raakte de mannelijke bewoner van het pand gewond aan zijn gezicht. Hij is overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. De man wilde terugkeren in het pand om zijn hond te redden Hulpverleners hebben de hond gevonden; de hond is inmiddels aan de gevolgen van de brand overleden.

Een buurvrouw ademde de rook in en is overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. De brand ontstond op de tweede verdieping van het flatgebouw.
  

 bron: de stentor / hvzwolle.nl / weblogzwolle

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*