Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Gewonde hond op A28

2010-10-03

Zondagavond zagen automobilisten een grote bruine hond langs de middenberm van de A28 liggen. De een dacht dat het dier was overleden en de ander zag het dier een stukje lopen. Hoelang de hond daarlag is onbekend. Voordat de Rijkswaterstaat werd ingeschakeld, hebben de medewerkers van de Dierenambulance Zwolle eerst gekeken of de hond nog leefde en waar het dier precies lag, zodat de exacte locatie doorgeven kon worden aan de Rijkswaterstaat.

De hond leefde en keek rustig om zich heen, alsof er niets aan de hand was, ondanks dat de auto’s met 90 kilometer per uur vlak langs hem heen raasde. Samen met de aangekomen medewerker van Rijkswaterstaat en een medewerker van de dierenambulance zijn ze naar de linkerzijbaan gereden die inmiddels was afgezet met een rood kruis. Gelukkig had Stichting AMIVEDI al een vermissing van de hond (een Rhodesian Ridgeback) opgekregen, zodat de medewerkers van de dierenambulance de hond gerust konden stellen door het dier aan te spreken met zijn eigen naam.

De hond kon nog wel op eigen kracht lopen, waardoor de hond snel in de ambulance gelegd kon worden, waarna direct is doorgereden naar de dierenarts.
Gezien de locatie waar de hond lag, heeft de hond alleen een gebroken poot opgelopen.

Dankzij de hulp van de Rijkswaterstaat is de hond op een veilige manier van de snelweg weggehaald, zodat de hond geen gevaar oplevert voor het verkeer en niet verder verwond raakt.

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*