Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Feestelijke opening Dierenambulancepost

2012-09-29

Op zaterdag 29 september was het dan zover.  Stichting Dierenambulance Zwolle opent haar ambulancepost, 1e lijnsopvang en afscheidsruimte aan de Ohmstraat 6 te Zwolle. De officiele opening werd verricht door de wethouder Dierenwelzijn, de heer Van As van de gemeente Zwolle.

Na een toespraak van de heer Van Der Weide over het ontstaan van de dierenambulance en hoe de organisatie er na 18 jaar voorstaat, is het woord gegeven aan de heer Van As.  Hij loofde de vrijwilligers van de dierenambulance over hun inzet en is blij met de komst van de 1e lijnsopvang voor dieren anders dan honden en katten. Wat een mooie aanvulling is op het Zwols Dierenasiel, die de opvang van honden en katten verzorgd. Ook sprak de wethouder enkele woorden over de afscheidsruimte waar huisdiereigenaren afscheid kunnen nemen van hun overleden huisdier.

Onder een groot applaus van genodigden en belangstellenden opende de voorzitter en de wethouder het hek van de nieuwe locatie van de Dierenambulance.  De mensen werden op het terrein welkom geheten met een gebakje en een glaasje champagne. Waarna men de gebouwen en ambulances open stonden voor bezichtiging.

Op het terrein waren ook diverse activiteiten. Trimsalon Conny heeft tijdens de opening een paar honden getrimd. De kinderen,  maar ook volwassenen werden vermaakt door een ballonenartist en door Mutti en Bosbes.

De opening was zeer geslaagd en wij zijn ook blij met de belangstelling die wij hiervoor hebben gekregen.
 

De voorbereiding
de laatste voorbereiding nog even een paar ballonen ophangen
 de gebakjes van De Kruyter zijn gearriveerd 

De opening
 Nog even wachten op de officiele opening 
Genodigden en belangstellenden worden toegesproken De heer Van As en de voorzitter van de Dierenambulance open het hek
 
 
Muti en Bosbes  

 
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*