Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Er was maar een optie mogelijk

2018-02-15

Donderdagavond kreeg onze centralist een melding over een gevonden hond bij het winkelcentrum Zwolle- Zuid.

Onze centralist heeft de melding doorgezet naar de dienstdoende ambulance- chauffeur. Nadat onze ambulance- chauffeur klaar was met een andere gevonden hond in Berkum kon hij doorrijden naar de hond in het winkelcentrum.

Bijaankomst op de parkeerplaats van het winkelcentrum zag onze ambulance- chauffeur een zwart/ witte hond over de parkeerplaats rennen. Omstanders waren al bezig om de hond te vangen. Ook twee agenten waren tegelijkertijd ter plaatse met onze ambulance -chauffeur.

De hond was duidelijk angstig en liet zich niet vangen. Hij/Zij rende het winkelgebied in en verdween uit het zicht van onze ambulance-chauffeur en de agenten. Na een kleine zoektocht in de omgeving van het winkelcentrum sprak een burger onze ambulance- chauffeur aan.

Hij zei dat de hond richting het spoor was gerend en daar rechtsaf was geslagen. Twee politieauto's waren al richting het spoor gereden. Onze ambulance- chauffeur is die kant ook op gereden. De hond was de Burgemeester Vos Van Steenwijklaan in gerend en werd daar tegen gehouden door de politie en automobilisten.

Onze ambulance- chauffeur heeft samen met de agenten de hond kunnen insluiten doormiddel van een politiehond en vangstokken.

De hond leek wel te reageren op de politiehond en liep daar rustig op af. Dit gaf onze ambulance- chauffeur en de overige agenten de kans om langzaam richting de hond te lopen. Onze ambulance- chauffeur heeft geprobeerd met de vangstok de hond te vangen. Maar te vergeefs. De hond kon gelukkig geen kant op en had als enigste optie het water in te gaan. En dat deed hij/zij ook.

Onze ambulance- chauffeur heeft vanaf de kant geprobeerd met de vangstok het dier uit het water te halen. Omdat hij/zij net iets te ver het water was ingelopen was er maar één optie. Het water in. Onze ambulance- chauffeur is met één voet het water in gestapt om zo de hond te vangen. En dat lukte.

De hond is in de ambulance gezet. In de ambulance heeft onze ambulance- chauffeur de gecontroleerd op chip. Gelukkig was dat zo. De hond was ook netjes geregistreerd maar alleen beide twee telefoonnummers waren afgesloten of werd niet beantwoord.

De hond is overgebracht naar het Dierenasiel om daar op te warmen en bij te komen.
Wij willen Politie Zwolle en overige mensen die geholpen hebben bedanken voor hun inzet.

De eigenaar heeft zich inmiddels gemeld bij ons.

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*