Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Eigenaren van verwaarloosde honden gevonden

2011-11-25

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft de eigenaren achterhaald van de twee hondjes die in augustus in het Ittersummerpark in Zwolle werden gedumpt. Helaas moest toen één van de honden ingeslapen worden. De eigenaren hebben van de LID proces-verbaal gekregen. Justitie zal bepalen of en in welke mate de verdachten strafbaar zijn .

De LID was de eigenaren, een 29-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Zwolle, op het spoor gekomen na een getuigenoproep in de media. In eerste instantie ontkenden de man en vrouw dat de hondjes van hen waren. Na vervolgonderzoek met onder ander hulp van het Zwols dierenasiel en de Dierenambulance Zwolle, zijn de verdachten nogmaals verhoord en hebben uiteindelijk bekend.

 


Volgens de eigenaren groeiden de hondjes slecht en werden ze steeds magerder. Helaas werd de situatie zo erg dat beide eigenaren uit schaamte niet naar de dierenarts durfden en daarom de twee honden in het Ittersummerpark hebben achtergelaten.

Tevens is uit de onderzoeken gebleken dat de eigenaren in 2010 één van hun eigen honden als zwerfhond bij de Dierenambulance Zwolle hebben aangegeven. Ze verklaarde dat ze de hond in het bos had gevonden.

Gelukkig hebben beiden honden (het verwaarloosde hondje en de "zwerfhond")  een nieuw baasje gevonden. 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*