Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Egel belandt op uitgekomen meerkoet nest

2018-06-11

Maandagavond kreeg onze centralist iemand aan de lijn met de vraag "Kunnen egels zwemmen?"

In principe zijn egels goed zwemmers alleen als er plankjes aanwezig zijn om eruit te komen. De melder gaf aan dat er een egel in de Willemsvaart lag bij de Veerallee in Zwolle.
Voor de zwollenaeren die de Willemsvaart kennen. Daar zijn alleen maar steile randen waar dieren niet uit kunnen komen. De melder gaf aan dat er een egel op een nest zat midden op het water.

Onze centralist heeft een van de ambulancechauffeurs ter plaatse gestuurd om de egel van het nest te halen.
Bij aankomst heeft onze ambulancechauffeur geprobeerd met het schepnet de egel van het nest te halen. Onze schepnet kan ongeveer tot 3 meter maar helaas lag het nest iets verder dan 3 meter vanaf de kant.

Met touw wat in onze Dierenambulance standaard ligt kon zij nog een poging wagen om het schepnet over de egel te gooien. En dat lukte. De egel werd van het nest geschept en naar de kant gehaald.
Eenmaal op de kant wou het diertje gelijk de benen nemen en weggaan. Dat betekend natuurlijk een goed teken dat het diertje erg fit is.

Na controle is de egel toch meegenomen naar onze opvang om een nachtje bij te komen en even goed te eten.
Als alles goed gaat mag de egel morgen weer uitgezet worden in de natuur.
  

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*