Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Dierenambulance- chauffeur bedreigd

2015-08-02

Zondag 2 augustus 2015 kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een omstanders die 2 honden gevonden had op de Stadhouderlaan kruising Burg. Vos Van Steenwijklaan in Zwolle. De honden renden als een speer over straat en over het spoor heen (levensgevaarlijk). Gelukkig kregen omstanders de honden te pakken nadat ze een sloot in waren gesprongen.

Onze meldkamer heeft de ambulance- chauffeur op pad gestuurd. Bij aankomst waren de honden erg schuw en bang. De eerst hond een New Foundlander achtig nam het voor touw. Die kon veilig in de ambulance gezet worden door onze ambulance- chauffeur en omstanders. Maar de tweede hond een Husky was erg bang. Deze wou de ambulance het liefst niet in. Met geduld kregen de ambulance- chauffeur en de omstanders de hond ook in de ambulance. De husky kon niet door onze ambulance- chauffeur gecontroleerd worden op chip omdat deze heel erg bang en schuw was. De New Foundlander achtig kon gecontroleerd worden op chip. Gelukkig deze was gechipt. De chauffeur heeft de chipnummer door gegeven aan zijn meldkamer.

Ondertussen gaf de meldkamer door dat er een hond op de A28 liep en dat de ambulance- chauffeur met spoed werd afgewacht door de Politie. De meldkamer heeft snel nog geprobeerd om de eigenaar aan de lijn te krijgen. Maar helaas deze was waarschijnlijk naar zijn honden op zoek. Nogmaals gesproken wordt het nummer achterhaald op adres maar dit kon helaas niet omdat de ambulance- chauffeur met spoed naar de snelweg moest. Hij is snel naar het Zwols Dierenasiel gereden om de honden af te geven. Onze ambulance- chauffeur heeft tegen de medewerker van het dierenasiel gezegd dat hij zo meteen hond asielformulier komt in leveren. Dat was goed.

Onze ambulance- chauffeur is snel naar de A28 gereden om de Politie te assisteren. Aangekomen op de snelweg zag onze ambulance- chauffeur al een aantal politie eenheden van de snelweg afrijden richting het Politiebureau. Hij heeft zijn meldkamer ingelicht om te vragen of de agenten de hond al had gevangen. Gelukkig was dat zo en kon de hond over genomen worden bij het hoofdbureau van Politie. Aangekomen bij het bureau bleek het te gaan om een hond die al als vermist was opgegeven bij ons. Gelukkig kon zij weer herenigd worden met haar oppas (eigenaar was namelijk op vakantie).

Onze ambulance- chauffeur is nadat hij de hond van de A28 had afgegeven bij de oppas naar het Zwols Dierenasiel gereden om daar het asielformulier nog in te leveren van de 2 honden van de Stadhouderlaan. Aangekomen bij het Zwols dierenasiel stond er een auto op de oprij laan. Vreemd want het dierenasiel is gesloten op zondag.

Toen onze ambulance- chauffeur het terrein van het dierenasiel op liep ging het totaal mis. De eigenaren van de 2 honden waren gearriveerd bij het asiel. De eigenaar kwam naar buiten gestormd en begon te schreeuwen tegen onze ambulance- chauffeur. Hij schreeuwde: “Ben jij die *** die aan mijn honden heeft gezeten”. Onze ambulance- chauffeur wist al meteen dat het ging om de honden van de Stadhouderlaan. Hij zei: “Ja, dat klopt. Als uw honden op het spoor lopen en op de drukke weg.”. De eigenaar kwam dreigend naar de ambulance- chauffeur toe lopen en begon onze chauffeur te bedreigen. Hij zei “Als jij nog 1 keer aan mijn honden komt dan sla ik je *** eraf”en “Ik weet waar je nu werk”. Vervolgens kwam de eigenaresse ook naar buiten stormen en zei begonnen met zijn tweeën tegen de ambulance- chauffeur te schelden en te schreeuwen. De eigenaar kwam zo dichtbij dat onze ambulance- chauffeur op een gegeven moment heeft gezegd: “Meneer, wilt u afstand houden, Meneer AFSTAND houden NU”. Tot tweemaal toe heeft onze ambulance- chauffeur dit gezegd maar de eigenaar werd dreigender.

Ondertussen was de eigenaresse weer het asiel binnen gelopen. Onze ambulance- chauffeur heeft op een gegeven moment gezegd “Meneer ik ga nu de Politie bellen” omdat het zo erg uit die hand ging lopen omdat de eigenaar fysiek geweld wou gaan gebruiken tegen de chauffeur. Ondertussen had een andere collega van de ambulance- chauffeur hier lucht van gekregen en die kwam zo snel mogelijk naar het Dierenasiel gereden (Ohmstraat en Graham Bellstraat is een straat verder). Ondertussen heeft een medewerker van het Dierenasiel de hond terug gegeven aan de eigenaren nadat ze betaald hadden. De eigenaren kon niet weg komen omdat auto van hun klem was gezet door de auto van de collega van de Dierenambulance en door de ambulance van onze ambulance- chauffeur. Na ongeveer 3 minuten waren er 2 eenheden van de Politie te plaatse bij het Zwols Dierenasiel. De 2 partijen waren al uit elkaar.

De agenten hebben het verhaal van de ambulance- chauffeur aangehoord en van de medewerker van het Dierenasiel (daar gingen de eigenaren ook te keer tegen) en een andere agente heeft het verhaal aangehoord van de eigenaren. Beiden partijen zijn weggegaan en er zal aangifte gedaan worden van de bedreiging.

                                              

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*