Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Dieren worden massaal gedumpt

2009-07-17

De zomervakantie in deze regio is nog maar een paar weken aan de gang, maar er zijn al vele dieren gedumpt. Honden, katten, konijnen, vogels, knaagdieren en zelfs kippen worden op straat gezet. In sommige gevallen belt de eigenaar zelf om zijn eigen dier te laten ophalen. Dit jaar is het aantal gedumpte dieren gegroeid in vergelijking met voorgaande jaren. Vooral veel konijnen worden gedumpt. Gelukkig heeft de Dierenambulance Zwolle diverse organisaties die de gedumpte dieren willen en kunnen opvangen.

Na ongeveer drie weken bellen de eigenaren met de vraag of hun dier is opgehaald door de Dierenambulance Zwolle.  De eigenaren geven dan uiteindelijk ook toe dat ze op vakantie zijn geweest, maar melden dan gauw dat een ander op de dieren past. In de meeste gevallen is het dier inderdaad opgehaald en ondergebracht bij een opvangadres.

Gelukkig wordt het vanaf 2011 verplicht om honden te chippen en te laten registreren. Hopelijk valt het dan in ieder geval mee met het aantal gedumpte honden. Nu alleen nog wachten totdat de katten verplicht gechipt moeten worden.

Tip: Heeft u het zelf financieel niet breed of u kunt geen pension meer vinden? Laat dan uw dieren verzorgen door buren, familie of vrienden. U kunt er ook voor kiezen om een uitlaatservice langs te laten komen.

Hieronder een paar dieren die aan hun lot zijn overgelaten.
Voor dit parkietje heeft niemand gebeld Ratje gevonden in een woonwijk 
Cavia uit de auto gezet Kittens gedumpt bij een flat  

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*