Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Derenambulance Zwolle overspoeld met meldingen over houtsnippen

2016-11-01

We hebben een vogel gevonden die tegen het raam is aangevlogen, maar we hebben geen idee wat voor soort vogel het is. Elk jaar rond de herfst periode wordt de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle overspoeld met meldingen over houtsnippen.

Tienduizenden houtsnippen ontvluchten elke herfst het koude noordoosten van Europa en komen daarbij door Nederland gevlogen. Tijdens deze jaarlijkse trektocht vliegen er relatief veel tegen ruiten van woningen en gebouwen aan.

Houtsnippen hebben hun ogen aan hoog aan de zijkant van de kop zitten. Dit is handig omdat het een heel ruim gezichtsveld oplevert. Zonder de kop te draaien, kunnen ze hun omgeving in de gaten houden. Maar het heeft ook nadelen. Als vogels in volle vlucht een gebouw willen ontwijken, moeten ze goed afstanden kunnen inschatten. En dat kan de houtsnip met de speciale stand van zijn ogen juist niet. Hierdoor worden in stedelijke gebieden zoals in Zwolle veel zogenaamde raamslachtoffers aangetroffen.

Ziet u een levende houtsnip en is het niet gewond, laat de vogel dan even bijkomen in het donker. Zet hem het liefst in een donkere doos op een rustig plekje. Als de houtsnip na een uur nog versuft is, bel ons dan, 06-251 20 505!

Vind u een gewonde houtsnip, dan kunt u meteen contact opnemen met ons via ons alarmnummer 06-251 20 505.
 

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*