Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Agressieve hond doodgeschoten na bijtincident

2016-10-04

Dinsdagmiddag is er een noodoproep binnen gekomen bij onze meldkamer van de Dierenambulance Zwolle. De meldster had met spoed een Dierenambulance nodig op de Wethouder Alfrinkweg in Zwolle vanwege een bijtincident tussen 2 honden. Tijdens het gesprek hoorde onze centralist geschreeuw op de achtergrond en een politie sirene. Vervolgens werd de verbinding verbroken. Gelukkig had de meldster het adres doorgegeven waar ze was.

Onze centralist heeft een Dierenambulance met spoed naar de Wethouder Alfrinkweg gestuurd om naar de gewonde hond te gaan. Onderweg werd bekend dat een van de honden dood was geschoten door de politie. Bij aankomst trof onze ambulancechauffeur veel politie aan en een groot gebied wat afgezet was met linten. Onze ambulancechauffeur is door een van de politie agenten opgevangen en begeleid naar de zwaar gewonde hond.

De zwaar gewonde hond (een teckel) was er zo slecht aan toe. Waardoor er snel gehandeld moest worden. Iets verderop lag de neergeschoten hond die door meerdere kogels om het leven is gekomen. Ook was er een ambulance ter plaatse voor de eigenaresse van de teckel die verwondingen had opgelopen tijdens het incident.

De teckel is overgebracht naar een dierenkliniek in Zwolle om behandeld te worden aan zijn verwondingen.

--UPDATE--
Eigenaar van de doodgeschoten hond is inmiddels ingelicht door de politie.

--UPDATE2--
De teckel Wouter is helaas dinsdagavond overleden aan zijn verwondingen. Wij wensen namens de Dierenambulance Zwolle veel sterkte aan de eigenaren van Wouter.
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*