Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Aangereden vos

2015-07-29

Op woensdag 29 juli 2015 hadden wij een bijzondere patiënt aanboort in de Dierenambulance. Onze centralist kreeg namelijk van een bedrijf die gevestigd is aan de Curieweg te Zwolle een telefoontje dat zij een gewonde vos in de struiken zagen liggen. Onze centralist heeft een Dierenambulance richting de Curieweg gestuurd om te kijken wat er precies aan de hand was met de vos.

Bij aankomst trof onze ambulance- chauffeur de vos aan die half in de struiken lag. Normaal is een vos bang en schichtig en rennen ze voor je weg maar deze niet. Vreemd. Gewapend met handschoenen pakte de ambulance- chauffeur de vos uit de struiken. Op het oog zag hij dat de vos geen verwondingen had. Alleen de vos wou niet staan. Met overleg met de centralist van de meldkamer is de vos mee genomen om een uurtje in het donker gezet te worden bij ons in de eerste lijnsopvang.

Na een uurtje is er een andere ambulance- chauffeur langs de opvang gereden om te kijken hoe het met de vos ging. Helaas kwam er nog geen verbetering in. Weer met overleg met de meldkamer is er een dierenarts gebeld om de vos na te kijken. De vos is overgebracht naar een dierenkliniek voor controle.

Bij aankomst bij de dierenkliniek kon de vos meteen door na de behandelkamer. Onze ambulance- chauffeur weer gewapend met handschoenen (eigen veiligheid en tegen ziektes) werd de vos uit het hok gehaald. Zo kon de dierenarts de vos goed onderzoeken. Na een aantal testen kon de dierenarts ook weinig zien aan de vos. De vos was wel alert en in goede conditie. De dierenarts adviseerde ons om de vos over te brengen naar een opvang.

In de omgeving Zwolle was er geen opvang die vossen mocht opvangen. De dichtstbijzijnde was De Fûgelhelling in Uretrep (Friesland). ’S avonds is de vos overgebracht naar Uretrep om te herstellen.


 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*