Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Aangereden otter gevonden

2015-10-14

Woensdagochtend kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een aangereden dier aan de Doornweg/ Dashorstweg te Zwolle. De melder gaf aan dat het voor hem een onbekend dier was. Onze centralist heeft daarom een van de dienstdoende ambulance- chauffeurs op pad gestuurd om een kijkje te nemen. Een aantal minuten later belde de centralist de melder op dat de Dierenambulance onderweg was. De melder gaf aan dat het ging om een otter. Hij had in de tussentijd al telefonisch contact gezocht met een otteropvang in de omgeving van Zwolle die ook onderweg waren naar Zwolle toe. Onze ambulance- chauffeur was inmiddels ter plaatse en trof inderdaad de otter aan. De melder en omstanders sommeerde automobilisten om zachtjes langs het dier heen te rijden (helaas gaf niet iedereen hier gehoor aan). Daarom is door de ambulance- chauffeur besloten samen met omstanders om het dier te vangen en wachten op de komst van Staatsbosbeheer. Het dier liep wankel. Waarschijnlijk aangereden door een auto. Na een klein halfuurtje kwamen 2 medewerkers van Staatsbosbeheer ter plaatse. Bij het over pakken van de otter naar een kooi stribbelde de otter behoorlijk tegen. Na een klein gevecht konden de medewerkers van Staatsbosbeheer samen met onze ambulance- chauffeur de otter in de kooi plaatsen. Eenmaal in de kooi geplaatst kwam er bloed uit de bek. Helaas na een aantal stuiptrekken overleed de otter in de kooi. De otter is meegenomen door Staatsbosbeheer. Onze ambulance- chauffeur is verder gegaan met zijn meldingen.
  
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*