Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

9 levens

2014-10-12

Via de centrale krijgen we een melding van een aangereden kat op de Hasselterweg, bij het Esso benzinestation. Als we bij de Esso staan zien we geen mensen die ons opwachten. Gelukkig ziet één van ons de jonge man bovenop de bult, op de rijweg, naar ons zwaaien.Daar aangekomen zien we een jonge vrouw op haar hurken bij een kat zitten die op de grond ligt. Ze hebben de roodwitte kat zelf aangereden en zijn terug gekeerd nadat ze zagen dat hij nog steeds op de plek zat. Hij was al flink bijgekomen maar ze wilde graag dat hij door de Dierenambulance Zwolle opgehaald zou worden. Hij moet even een arts zien. We begrijpen dat maar al te goed als we de flinke deuk in de auto zien! Dat hij er nog zo fit bij zit is wonderbaarlijk. Het oppakken vind hij duidelijk minder.Bij de dierenarts loopt hij flink wat rondjes in de behandelkamer en poept in de hoek.Bij zijn oog heeft de kat een wondje, de nagels van de voorpoten zijn wat gespleten van het meeslepen en aan de achterpoot is een klein wondje. Na van voor naar achter bevoeld te zijn, mag hij naar het asiel. Een spuitje met pijnstilling en antibiotica zijn voor nu voldoende. Morgen zal hij waarschijnlijk wat minder goed lopen. Hij moet toch flink beurs en gekneusd zijn.De mensen die hem hebben aangereden dachten hem te kennen vanuit de buurt. Zij gaan hun best doen in hun eigen buurt, waar hij dus aangereden is. Nu maar hopen dat deze stevige kat thuis bij mag komen van zijn avontuur! Gelukkig maar dat sommige katten 9 levens hebben!

       

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*