Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

1 April.... Doei!!

2016-04-01

Vrijdagochtend kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een voorbijganger dat hij een kat zag zitten aan de waterkant aan de Lindenhorststraat die waarschijnlijk klem zat. Onze centralist heeft een van de dienstdoende ambulance-chauffeurs naar de Lindenhorststraat in stadshagen gestuurd. Bij aankomst trof onze ambulance- chauffeur inderdaad een wit rode kat aan die aan de overkant van het water zat. Ook voor onze ambulance- chauffeur was het onduidelijk of de kat klem zat. Het probleem was dat onze ambulance- chauffeur niet aan de overkant kon komen bij de kat. Een van onze ambulances is uitgerust met een droogpak alleen deze was bezig met een andere melding in Zwolle. De chauffeur heeft contact gezocht met de meldkamer van de Dierenambulance met het verzoek om de brandweer te vragen voor assistentie. Na ongeveer een kwartiertje kwamen 8 brandweerliederen aan met 2 brandweer voertuigen. Samen met de bevelvoerder van de brandweer is gekeken hoe de kat er aan toe was. 2 Brandweerliederen zijn in droogpakken gehesen om door het water naar de overkant te gaan om de kat te helpen. Eenmaal bij de overkant aangekomen koos de kat het hazenpad. Al zwemmend door het water naar de overkant ging de kat ervan door.

Gelukkig zat de kat niet vast maar lag waarschijnlijk heerlijk van de zon te genieten op een wel vreemde plek.

Foto`s zijn genomen door dhr. H. Janssen
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*