Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Nieuws

Honderden vissen in nood

2018-08-05
Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

2018-07-04
Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

2018-06-20
Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.

Mogelijk kat vast tussen beplating Provinciehuis

2018-06-18
Maandagavond rond 22:40 uur kreeg onze centralist een melding van wandelaars dat er mogelijk een kat vast zou zitten op het dak van het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat in Zwolle.

Egel belandt op uitgekomen meerkoet nest

2018-06-11
Maandagavond kreeg onze centralist iemand aan de lijn met de vraag "Kunnen egels zwemmen?". In principe zijn egels goed zwemmers alleen als er plankjes aanwezig zijn om eruit te komen.

Chinese Wolhandkrab in Zwolse binnenstad

2018-05-19
Vrijdagavond kreeg onze centralist een melding van winkelend publiek dat er een krab midden op de Melkmarkt zou lopen in het centrum van Zwolle.

Kat en hond achtergelaten in warme auto

2018-05-09
Vanmiddag kreeg onze centralist een melding van de politie over een kat en een hond in een voertuig met gesloten ramen. Met temperaturen boven de 27 graden is het niet toegestaan om dieren in een auto achter te laten.

Verzwakte reiger gegrepen door hond

2018-03-04
Zondagavond is deze blauwe reiger opgehaald aan de Pennegoorpad in Zwolle (AA- landen).Door waarschijnlijk de kou is het dier verzwakt geraakt en gegrepen door een hond. Een omstander heeft contact gezocht met onze meldkamer wat zij het beste kon doen.

Uil blijft vasthangen aan verkeersbord

2018-03-02
Vrijdagavond is deze mooie Ransuil bevrijd van een verkeersbord. Het dier zat vast met zijn nagel aan het bord.

Onverwachts bezoek

2018-03-01
In het kader van de complimentendag kwam Stichting Dierenlot onverwachts lanngs met een verrassing voor onze Dierenambulance.

Zwaan vast bij Hanzeboog Zwolle

2018-02-26
Donderdagmiddag kreeg onze centralist een melding van voorbijgangers dat er een zwaan vast zou zitten bij de Hanzeboog in Zwolle. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances op pad gestuurd om de zwaan te bevrijden. Eenmaal ter plaatse stond een van de melders onze ambulance- chauffeur op te wachten.

Er was maar een optie mogelijk

2018-02-15
Donderdagavond kreeg onze centralist een melding over een gevonden hond bij het winkelcentrum Zwolle- Zuid.Onze centralist heeft de melding doorgezet naar de dienstdoende ambulance- chauffeur. Nadat onze ambulance- chauffeur klaar was met een andere gevonden hond in Berkum kon hij doorrijden naar de hond in het winkelcentrum.

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

2017-10-22
Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

2017-09-27
Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

2017-09-25
Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle

Jacky uit brandende woning gehaald

2017-09-17
Tijdens de brand die op zondag 17 september woede aan de Hogenkampsweg in Zwolle is ook een hondje uit het brandende appartement gehaald. Onze Dierenambulance werd opgeroepen door de Veiligheidsregio IJsselland om het dier op te halen.

Hond verdronken in Wijde AA

2017-07-09
Vanmiddag kreeg onze meldkamer een melding van een hond die dreigde te verdrinken in de Wijde AA in Zwolle. Onze centralist heeft onze dienstdoende ambulance- chauffeur meteen op pad gestuurd.

Is het echt? Waar komt die vandaan? Dat waren de eerste woorden van onze centralist

2017-06-29
Maandagavond kreeg onze centralist een wel hele aparte melding. Een buurtbewoner aan de Holthagen in Zwolle had een wasbeer achterin zijn tuin zitten die gewond zou zijn.

Brandweer redt kippen bij gebouwbrand Zwolle

2017-06-16
Gisteravond iets voor 00:00 uur werd onze meldkamer van de Dierenambulance Zwolle gebeld door de meldkamer Brandweer met het verzoek om naar de Grote Baan in Zwolle te gaan voor een brand waar dieren bij waren betrokken. De meldkamer van de Brandweer kon niet aangeven hoeveel dieren bij de brand waren betrokken.

Iets met acht pootjes

2017-05-28
Vandaag kreeg onze centralist van de Dierenambulance Zwolle een bijzondere melding. Mensen hadden een spin gevonden in een bananendoos en wisten niet goed wat ze met het diertje aan moesten.

Jonge ooievaar

2017-05-27
Deze jonge ooievaar is opgehaald aan de Nilantsweg in Zwolle. Hij heeft een verwonding in de nek zitten. Volgens de melders is het jong door zijn ouders het nest uit gegooid.

Waterhoentjes vast in duiker

2017-05-22
Op dinsdag 16 mei kreeg de centralist van de Dierenambulance Zwolle een melding over vastzittende waterhoentjes aan de Landsheerlaan in Zwolle.Omdat het voor de centralist onduidelijk was is de dienstdoende ambulance- chauffeur ter plekke gegaan om te kijken wat er aan de hand was.

Eekhoorn met onbekend letsel

2017-04-12
--UPDATE-- Woensdagmiddag kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoonster aan de Herftelaan dat zij een eekhoorn had gevonden. Volgens de meldster ging het niet goed met het dier.

#DAZ247

2017-02-10
Altijd al is mee willen kijken wat de werkzaamheden zijn op een Dierenambulance? Vanaf nu kan dat!! De Dierenambulance Zwolle is sinds een aantal maanden gestart met video`s opnemen. Onder de hastag #DAZ247 wordt je meegenomen tijdens een dienst op de Dierenambulance.

Ree in achtertuin

2017-01-24
Dinsdagochtend kreeg de meldkamer van de dierenambulance Zwolle een melding over een gevonden ree in de tuin. De meldkamer van de politie gaf ons opdracht om de ree te vangen.

Hond zorgt voor chaos op de A28

2017-01-02
Zondagmiddag kreeg onze meldkamer een melding van de politie over een aangereden hond op de A28. Volgens de politie zat de hond vast onder een auto. De brandweer was ook opgeroepen om de hond te bevrijden onder de auto. De politie verzocht ons naar de A28 te gaan om te assisteren.

BELANGRIJK Vervoersverbod ivm vogelgriep

2016-12-17
Op dit moment mogen in bepaalde wijken van Zwolle geen vogels vervoerd worden. Dit houdt in dat de Dierenambulance Zwolle geen vogels ophaalt o.a. in Stadshagen en Westenholte.

Kat gevangen na woningbrand van der Laenstraat

2016-12-16
Vele inwoners van Zwolle hebben het vast wel gelezen in de kranten en/of op internet "Man neergeschoten door politie na brand Zwolle". We nemen je me na dinsdagochtend 13 december.

Cavia`s gevonden in coffeeshop

2016-11-25
Op vrijdag 25 november kreeg onze centralist een melding van personeel van een coffeeshop in Zwolle (Centrum) dat er twee cavia`s waren achtergelaten dan wel gedumpt door twee niet Nederlands sprekende jongens.

Derenambulance Zwolle overspoeld met meldingen over houtsnippen

2016-11-01
We hebben een vogel gevonden die tegen het raam is aangevlogen, maar we hebben geen idee wat voor soort vogel het is. Elk jaar rond de herfst periode wordt de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle overspoeld met meldingen over houtsnippen.

Twee doden en een hond omgekomen bij woonboot brand Zwolle

2016-10-16
Vannacht omstreeks 02:30 uur brak er brand uit in een woonboot aan de Almelose Kanaal in Zwolle. Toen de brandweer bij de boot op het Almelose kanaal aankwam, troffen ze de twee bewoners en hun hond levenloos aan.

Agressieve hond doodgeschoten na bijtincident

2016-10-04
--UPDATE2-- Dinsdagmiddag is er een noodoproep binnen gekomen bij onze meldkamer van de Dierenambulance Zwolle. De meldster had met spoed een Dierenambulance nodig op de Wethouder Alfrinkweg in Zwolle vanwege een bijtincident tussen 2 honden.

Machinist redt jonge zwaan van het spoor

2016-09-28
Woensdagochtend heeft een machinist van de NS een jonge zwaan van de Hanzeboog gered. Het dier heeft waarschijnlijk een verkeerde inschatting gemaakt en is tegen de bovengeleiders aan gevlogen. Omstanders hebben contact gezocht met onze meldkamer van de Dierenambulance Zwolle.

Kat doodgereden tijdens achtervolging

2016-09-21
Tijdens de achtervolging woensdag door Zwolle is een kat doodgereden.,,Deze is door de voortvluchtigen doodgereden ter hoogte van de Zwaardvegerstraat in Stadshagen

Kittens voor de deur gezet

2016-09-17
Zaterdagavond kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoonster aan de Tulpstraat dat zij 2 kittens had gevonden.

Kinderen Huttendorp zamelt geld in

2016-09-09
n de week van 22 tot en met 26 augustus was het jaarlijkse terugkerend evenementen Huttendorp in Westenholte weer van start gegaan. Dit jaar was het thema restaurant. Kinderen bouwen dan een hut en tijdens de presentatie op woensdagavond kunnen er allerlei, in dit geval etenswaren, worden verkocht.

Koikarper vermoedelijk gedumpt

2016-07-31
Zondagmiddag 31 juli 2016 kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een niet alle daagse melding. Een voorbijganger had al 2 dagen lang een koikarper zien zitten aan de Oude Wetering in Zwolle. Het dier zat bijna tegen de oppervlakte van het water aan een bleef stil dobberen.

Havik vliegt schoenenwinkel binnen

2016-07-29
Vrijdagmiddag 29 juli 2016 kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van winkelend publiek dat er in de Diezerstraat van Zwolle een havik tegen een ruit van een schoenenwinkel was aangevlogen.

Hond uit warme auto gered

2016-07-10
Vandaag voor de 3de keer dit jaar al een hond uit een warme auto uit gehaald. Dit gebeurde deze keer bij het recreatieplas Milligerplas in Zwolle. Omstanders zagen een hond in een warme auto zitten.

Kat met andere plannen

2016-07-06
Woensdagochtend heeft de Dierenambulance Zwolle samen met de Brandweer een kat van het dak proberen te halen in Zwolle- zuid. Volgens de meldster zat het dier vannacht al luid te miauwen op het dak. Onze ambulance- chauffeur is ter plaatse gegaan samen met de gealarmeerden brandweerlieden

Jong vosje verdwaald

2016-06-26
Zondagmiddeg hebben 2 vrijwilligers van de Dierenambulance Zwolle een jong vosje opgehaald aan de Holtenbroekerdijk in Zwolle.

Heldendag 2016

2016-06-20
Vandaag zaterdag 18 juni 2016 stond het winkelcentrum van Stadshagen vol met helden. Tijdens het evenement waren er diverse hulpdiensten aanwezig zoals: de politie, de brandweer, de ambulance, reddingsbrigade en wij van de Dierenambulance Zwolle.

Zwaan met vishaak in de bek

2016-06-16
Donderdagmiddag kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding dat er een aangereden/gewonde zwaan op de Oldeneelweg verward rond liep. Onze dienstdoende ambulance- chauffeur werd op pad gestuurd.

Verzwakte jonge slechtvalk

2016-06-15
Woensdagavond kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding dat er een grote vogel midden op de weg zou zitten aan de Professor Feldmannweg in Zwolle.

Zwaan vast in rattenklem

2016-06-10
Vrijdagochtend stond de telefoon van de meldkamer Dierenambulance Zwolle roodgloeiend. Diverse mensen meldde dat er een zwaan rond zwom met een rattenklem om zijn bek heen.

Koolmeesje klem in buis

2016-06-02
Donderdagochtend kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een aparte melding binnen van een mevrouw. De meldster meldde dat zij een vogeltje zag zitten in een stalen buis van een hek.

Moederzwaan en haar 3 jongen in de problemen

2016-05-28
Vrijdagavond kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een voorbijgangster dat zij een moederzwaan zag met 4 jongen die in de problemen zaten. Het probleem was dat de moederzwaan aan de andere kant zat van een soort van duiker.

Opnieuw een duif in de grill

2016-05-28
Zaterdag vroeg in de ochtend heeft de Dierenambulance Zwolle een houtduif bevrijdt uit een grill van een auto. De bestuurder was onderweg naar zijn werk toen plotseling een houtduif voor zijn auto kwam.

Drie konijnen gedumpt

2016-05-16
Maandagavond kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoner aan de Hoefslagmate dat hij 2 konijnen had opgevangen voor een buurtbewoonster.

Jonge zwaan zwaar toegetakeld door ganzen.

2016-05-09
Maandagavond kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoonster aan de Tilligterbeek dat zij een jonge zwaan had gevonden. Het zwaantje was zo erg toe getakeld door ganzen dat deze op zijn zij lag in het water.

Help de Dierenambulance met kleding !!

2016-05-06
De Stichting Dierenambulance Zwolle is gestart met een kledinginzameling. Help dieren bij u in de buurt en steun ons met kleding. Lever het in bij ons inzamelpunt aan de Ohmstraat 6 Marslanden F-5 te Zwolle.

Reiger klem in grill van auto

2016-04-16
Zaterdagochtend kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een automobilist dat hij een vogel vast in zijn grill van zijn auto had zitten. Onze ambulance- chauffeur is naar de Ittersumallee gestuurd.

Gewonde zwaan bij IKEA Zwolle

2016-04-14
Donderdagmiddag kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een voorbijganger dat hij een gewonde zwaan in de sloot zag zwemmen bij de IKEA in Zwolle.

Honden uit warme auto gehaald

2016-04-10
Zondagavond is de Dierenambulance Zwolle uitgereden voor een melding dat er 2 honden in een warme auto zaten bij de IJsselhallen in Zwolle. Bij aankomst van onze Dierenambulance was de politie al ter plaatse.

Opnieuw ree te water

2016-04-02
Zaterdag kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een buurtbewoonster van de Schansstraat dat zij een ree zag zwemmen in het zwarte water bij stadshagen.

1 April.... Doei!!

2016-04-01
Vrijdagochtend kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een voorbijganger dat hij een kat zag zitten aan de waterkant aan de Lindenhorststraat die waarschijnlijk klem zat. Onze centralist heeft een van de dienstdoende ambulance-chauffeurs naar de Lindenhorststraat in stadshagen gestuurd.

Nieuwe informatieboekjes 2016

2016-03-01
Vanaf vandaag liggen onze nieuwe informatieboekjes uitgave 2016 bij diverse dierenklinieken/ dierenwinkels in Zwolle. Natuurlijk ook in onze Dierenambulances.

Jonge zwaan vast in visdraad, blinker, bos takken

2016-02-11
Donderdagmiddag kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van wandelaars dat er een jonge zwaan in visdraad gewikkeld was met daarachter een bos takken zwom. De dienstdoende ambulance- chauffeur is opgeroepen om een kijkje te nemen en om de jonge zwaan te helpen.

Gebakken sponzen aangetroffen in Zwolle

2016-02-10
De Dierenambulance Zwolle en de Politie Oost-Nederland meldingen gekregen van wandelaars die gebakken sponzen hebben gevonden. Gebakken sponzen gevonden meldt het bij de Politie en Dierenambulance.

Wie heeft Mien Hangbuikzwientje gezien?

2016-02-02
Dinsdag aan de begin van de middag kreeg de centrale van de Dierenambulance Zwolle een melding van een voorbijgangster dat zijn een hangbuikzwijntje op de stoep zag lopen aan de Zwarteweg in Zwolle. Onze centralist heeft een van de ambulance- chauffeurs op pad gestuurd om het dier te vangen.

Kat vast in auto

2016-01-30
Vrijdagochtend kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een mevrouw dat zij een kat vast had zitten bij het wiel van haar auto. Onze centralist heeft 1 van de dienstdoende ambulance- chauffeurs op pad gestuurd naar de Hanekamp te Zwolle.

Verkeerd geland

2016-01-11
Maandagmiddag kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding dat er aan de Bachlaan in Holtenbroek een zwaan vast zou zitten in een hek. Een van de dienstdoende ambulance- chauffeur is op pad gestuurd door de centralist.

Diep in de put

2016-01-08
Vrijdagochtend kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding dat er een kat in een put was gevallen. Onze centralist heeft een ambulance- chauffeur op pad gestuurd om de kat te bevrijden.

Donatie van Connexxion

2015-12-03
Donderdagmiddag ontvingen 2 ambulance- chauffeurs van de Dierenambulance Zwolle een cheque uit handen van medewerkers van busmaatschappij Connexxion. Iedere maand wordt er een " team van de maand" gekozen door middel van een presentatie

Kat te water tijdens intocht Sinterklaas Zwolle

2015-11-14
Zaterdagmiddag 14 november 2015 kreeg onze centraliste op de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoner aan de Friesewal dat hij een kat uit de gracht had gered.

Van IJlst naar Zwolle

2015-11-11
Woensdag 11 november 2015 kreeg ons centralist een melding van een mevrouw die in Zwolle was dat zij een kitten onder haar motorkap had zitten. Onze centralist heeft de dienstdoende ambulance- chauffeur op pad gestuurd.

Aangereden otter gevonden

2015-10-14
Woensdagochtend kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een aangereden dier aan de Doornweg/ Dashorstweg te Zwolle. De melder gaf aan dat het voor hem een onbekend dier was. Onze centralist heeft daarom een van de dienstdoende ambulance- chauffeurs op pad gestuurd om een kijkje te nemen.

Jonge zwaan vliegt tegen loopbrug Deltion College Zwolle

2015-10-09
Donderdag 8 oktober 2015 rond 13:10 uur kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een studente dat er een zwaan tegen de loopbrug van het Deltion College was aangevlogen. Volgens de meldster hing de jonge zwaan nog aan de brug.

Kat doodgeschoten in de Wipstrik

2015-09-01
Afgelopen vrijdagavond is tussen 18.00 en 18.30 uur aan de Abel Tasmanstraat in de Wipstrik een kat doodgeschoten. De dode kat is op nog geen 10 meter afstand van de woning van de eigenaresse bij de hoek van de Abel Tasmanstraat en de Van Diemenstraat gevonden. De dierenambulance is erbij geweest

Dierenambulance- chauffeur bedreigd

2015-08-02
Zondag 2 augustus 2015 kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een omstanders die 2 honden gevonden had op de Stadhouderlaan kruising Burg. Vos Van Steenwijklaan in Zwolle. De honden renden als een speer over straat en over het spoor heen (levensgevaarlijk).

Aangereden vos

2015-07-29
Op woensdag 29 juli 2015 hadden wij een bijzondere patient aanboort in de Dierenambulance. Onze centralist kreeg namelijk van een bedrijf die gevestigd is aan de Curieweg te Zwolle een telefoontje dat zij een gewonde vos in de struiken zagen liggen.

Na 2 jaar is Mina weer thuis

2015-07-25
Gistermiddag kregen wij een melding van een bewoonster aan de Campherbeeklaan in Zwolle dat zij een kat die midden op straat had gevonden. Volgens de bewoonster liep hij/zij al een aantal dagen daarrond. Onze centralist heeft de dienstdoende ambulance- chauffeur op pad gestuurd om de kat op te halen.

Ekster vast in de boom

2015-07-15
Woensdagochtend kreeg onze meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoner aan de Twistvlietpad die een ekster in de boom vast zag zitten.

Laat uw hond niet in de auto

2015-07-01
Uw hond achterlaten in uw auto met dit warme weer is levensbedreigend. De temperatuur in de auto kan in een paar minuten razendsnel oplopen. Treft u een hond aan in een auto bel dan de Dierenambulance Zwolle 06-25120505 en de politie 0900-8844.

Kat vast in duiker

2015-05-29
Vrijdagmiddag kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een voorbijgangster die een kat in een buis zag zitten.

Elke jaar hetzelfde

2015-05-22
Elke jaar rond de voorjaar nestelt een zwanen koppel zich bij het ABN- AMRO (IJsseltoren) toren. Mooi om te zien dat ze daar rustig een nest aan het bouwen zijn. Na een aantal weken worden de jonge zwaantjes geboren leuk om te zien.

Veiligheidsmarkt winkelcentrum Zwolle - Zuid

2015-04-10
Op zaterdag 11 maart is er vanaf 12:00 uur tot 16:00 uur een veiligheidsbeurs in het winkelcentrum Zwolle- Zuid. Hierbij zijn aanwezig de politie, de brandweer, de ambulancedienst en niet te vergeten de Dierenambulance Zwolle.

Wie herkent mij?

2015-02-11
Op zondag 8 februari tegen het einde van de middag kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een passant die een hond had gevonden op de van Nagellstraat in Zwolle. De melder gaf aan dat hij weinig tijd had om te wachten tot de ambulance ter plaatse was en hij zou de hond bij een hek neer zetten.

Verdronken katten gevonden in plastic zakken in Zwolle

2015-02-02
De Dierenpolitie heeft maandag drie verdronken katten gevonden in een waterplas nabij de Valkenbergweg in Wijthmen. De katten zijn opgehaald door de Dierenambulance Zwolle.

Man aangehouden voor mishandeling van eigen hond op straat

2015-01-12
Zaterdag op zondag nacht is er een man aangehouden i.v.m. mishandeling van zijn hond in Berkum. Hiervoor is de Dierenambulance Zwolle ingeschakeld om de mishandelde hond op te halen.

Man ernstig gewond na experiment met vuurwerk

2014-12-29
Een 56-jarige bewoner van de Kolbleikolk is ernstig gewond geraakt bij vervaardiging van vuurwerk in zijn woning, waarbij een ontploffing en brand ontstond. In de woning heeft de brandweer ook een hond aangetroffen.

Help de Dierenambulance Zwolle!!

2014-12-16
Ruimt u binnenkort uw kledingkast op en wilt u dieren in nood helpen? Wilt u donateur worden van de Dierenambulance Zwolle? Wilt u vrijwilliger worden bij de Dierenambulance Zwolle?

Eenden vast in rattenklemmen

2014-12-09
Op een dinsdagochtend kregen wij een melding van de Dierenpolitie Zwolle dat er 2 eenden vast zaten in rattenklemmen in het Stinspark in de wijk Westenholte. LET OP SCHOKKEND!!

Eend in benarde positie

2014-10-26
Zondagmiddag werden wij gebeld door een jongeman dat hij een eend vast zag zitten met zijn kop tussen 2 palen vast zitten. Onze meldkamer heeft een Dierenambulance gestuurd naar de Stickerbelt in de wijk Zwolle- Zuid

Hond aangereden door intercity

2014-10-22
Woensdagavond rond de klok van 12 uur kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van de meldkamer Brandweer of er een met spoed een Dierenambulance ter plaatse kon komen.

9 levens

2014-10-12
Zondagmiddag kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een aangereden kat op de Hasselterweg in Zwolle.

Na 2,5 jaar weer herenigt

2014-10-12
Zondagmiddag kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een meneer die een gewonde zwerfkat had gevonden. Vrijwilligers van de Dierenambulance gingen op pad op de gewonde kat op te halen in de wijk Holtenbroek.

Jonge zwaan aangezien voor inbreker

2014-10-06
Zondag op maandagnacht kreeg de meldkamer van de Politie een melding van mogelijk een inbraak in een woning aan de Rhemenshuizenstraat in de Zwolse wijk Stadshagen.

Hond aangereden

2014-09-25
Donderdagavond kreeg onze meldkamer een melding van de Politie dat er een hond aangereden zou zijn op de Goertjesweg met de kruising Marsweg.

Slang onder het bed

2014-09-18
Donderdagavond kregen wij een melding van een bewoner aan de Koningin Wilhelminastraat in de wijk Veerallee dat zij een slang onder het bed had liggen.

Schaap te water

2014-09-16
Dinsdagavond kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een meneer die een schaap in de sloot zag zwemmen en er niet uit kon komen.

Das gevonden

2014-03-18
Dinsdagochtend kregen wij de melding binnen van een overleden das. Het dier lag in een weiland bij de kruising Herftelaan- Eierweg in Zwolle.

Zwaan vast met visdraad en vishaak

2013-09-22
Op zaterdagmiddag kreeg de Dierenambulance Zwolle de melding dat aan de Belvederelaan een zwaan met visdraad aan de kant van het water zat. Aan de snavel van de zwaan zat een vishaak en draad die vervolgens ook aan zijn borst vastzat.

Otter rukt op tot hart van Zwolle

2013-08-14
Op de Zwolse IJsselallee is woensdagochtend een otter doodgereden. Het beschermde zoogdier is waarschijnlijk via de Overijsselse Vecht opgerukt tot midden in Zwolle. Afgelopen periode zijn er meer meldingen geweest van in Zwolle gespotte otters.

Zieke konijnen gedumpt

2013-05-18
Dierenliefhebbers willen altijd het beste voor hun huisdier(en). Zorgen voor goede huisvesting, het beste voer en de juiste (medische) verzorging. Zo niet de eigenaar van vier langharige konijnen. Hij dumpte hen op zaterdag 18 mei 2013 in een bosgebied rondom Kranenburg.

Ree in binnentuin UWV

2013-04-17
In de wijk Hanzeland vlak bij het station van Zwolle zocht een ree de rust in de binnentuin van het UWV WERKbedrijf. Samen met de Politie en Staatbosbeheer is de ree gevangen.

Ree gered door reddingsbrigade

2012-12-30
Zondagmiddag kregen wij de melding binnen dat een ree op een klein eilandje in de uiterwaarde van de IJssel zat. De reddingsbrigade die daar toevallig aan het oefenen waren zijn door de Rijkswaterstaat ingeseind over de ree.

Gewonde na vergeefse redding hond uit brandpand

2012-11-18
ZWOLLE - Een bewoner van een flat aan de Van Schoonhovenstraat in Zwolle is ernstig gewond geraakt aan het gezicht toen hij zijn hond probeerde te redden uit het brandende pand. De hond heeft de brand niet overleefd en is meegenomen door medewerkers van de Dierenambulance Zwolle.

Feestelijke opening Dierenambulancepost

2012-09-29
Op zaterdag 29 september was het dan zover. Stichting Dierenambulance Zwolle opent haar ambulancepost, 1e lijnsopvang en afscheidsruimte aan de Ohmstraat te Zwolle. De officiele opening werd verricht door de wethouder Dierenwelzijn, de heer Van As van de gemeente Zwolle.

Opening Dierenambulancepost

2012-09-19
Na 18 jaar vanuit een huisadres de ambulancedienst te hebben verzorgt is het dan eindelijk zover. Mede door hulp van sponsoren en donateurs opent Stichting Dierenambulance Zwolle op 29 september 2012 haar nieuwe ambulancepost aan de Ohmstraat 6 ( Marslanden F) te Zwolle.

Vrouw onaangenaam verrast door slang

2012-06-17
Zondagmorgen kreeg een bewoonster aan de Van Yrtebelt in Zwolle Zuid de schrik van haar leven. Op het balkon van haar woning kwam ze recht tegenover een slang te staan.

Wederom zwanenfamilie bij afslag A28

2012-06-11
Zwolle - Maandagmorgen rond 10.00 uur is voor het kantorencomplex van de IJsseltoren van ABN AMRO en ’De stoel’ van GDF SUEZ, nabij rotonde Zwolle Zuid, een zwanenpaar met zes jongen verwijderd.

Rechter bestraft beestenbende in woonwagen

2012-04-12
Dat de 54-jarige H.H.E. uit Zwolle met zijn zestien honden, een poolvos, een kwartet aan fretten, drie nertsen en een papegaai, een dierenvriend is staat buiten kijf. De verzorging van de dieren groeide hem echter boven het hoofd, zo bleek dinsdag bij de economische politierechter in Zwolle.

Twaalf puppy's dood gevonden langs de Meeleweg

2012-03-15
Een passant heeft woensdag 14 maart 2012 twaalf puppy’s dood aangetroffen langs de Meeleweg. De dieren zijn er waarschijnlijk gedumpt door de eigenaar. Een passant ontdekte de zwart-wit en bruin-wit gevlakte dieren woensdagmiddag en seinde de politie in. De Dierenambulance Zwolle heeft de beestjes vervolgens opgehaald en bij hun bewaard.

Hond valt uit rijdende auto

2012-02-19
Zondagmiddag belde de politie met onze meldkamer, met de mededeling dat een hond was aangereden op de snelweg A28. Het dier lag op de middenberm, wat een zeer gevaarlijke situatie opleverd. Eenmaal ter plaatse zagen onze medewerkers

Kat achtergelaten in Zwolse binnenstad

2012-02-16
Donderdagmiddag vond een mevrouw in de Zwolse binnenstad een tas met een kat er in. Bij de tas lag ook een doosje kattenbrokken. Hoe lang de kat daar heeft gestaan is niet bekend.

Volop winter!

2012-02-01
De winter is deze week goed van start gegaan. Dit is ook merkbaar bij de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle. Er komen veel meldingen van burgerns binnen over watervogels die mogelijk vastgevroren zijn.

Drukke oudejaarsdag, veel weggelopen honden

2012-01-01
Op de laatste dag van het jaar was het druk bij de Dierenambulance Zwolle.

Eigenaren van verwaarloosde honden gevonden

2011-11-25
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft de eigenaren achterhaald van de twee hondjes die in augustus in het Ittersummerpark in Zwolle werden gedumpt. Helaas moest toen een van de honden ingeslapen worden.

Donatie van Specsavers Zwolle

2011-10-13
Specsavers Zwolle schenkt een bedrag van 1.542,41 euro aan Stichting Dierenambulance Zwolle. De winkel heeft in het afgelopen jaar voor elke verkochte bril of verkocht hoortoestel een donatie gedaan aan de Stichting Specsavers Steunt.

Poolvos als huisdier?

2011-09-20
Tijdens een ontruiming van een woning in Zwolle-Zuid kwamen een aantal agenten voor een bijzondere verrassing te staan. In de woning vonden zij een poolvos, 24 honden, een paar nertsen en een papagaai aan.

Verwaarloosde honden gevonden in het Ittersummerpark

2011-08-25
Op vrijdagochtend kregen wij de melding binnen van twee verwaarloosde hondjes. De meldster had de hondjes gevonden in het Ittersummerpark in Zwolle-Zuid. De honden zagen er heel slecht uit en zijn overgebracht naar de dierenarts. Daar werd geconstateerd dat één van de honden ingeslapen moest worden.

Dit vind ik leuk!

2011-08-13
Een echtpaar uit Heerhugowaard was een dag met de hond naar Zwolle afgereisd. Helaas is deze dag niet helemaal gelopen zoals de mensen het voor ogen hadden. Hun hond werd tijdens een wandeling gebeten door een andere hond. Ook wordt het baasje door de andere hond gebeten.

4 Kittens gedumpt in Park de Weezenlanden

2011-07-12
In het Weezenlandenpark hebben 2 kinderen in de struiken 4 kittens in een krat gevonden. De dieren zijn gevonden vlakbij de ijzeren keet die geplaats is in het park.

Geit gevonden in Holtenbroek

2011-07-04
Zaterdagavond rende door de wijk Holtenbroek een wit geitje. Gelukkig kon een meneer het dier vasthouden waarna een medewerker van de kinderboerderij Eemhoeve de geit kon ophalen. De geit heeft vervolgens onderdak gekregen bij de kinderboerderij.

Zwanenfamilie verhuist

2011-06-22
In de gracht om het ABN AMRO gebouw zwemt sinds een aantal weken een zwanenfamilie met 9 jongen. De jonge zwanen zijn geboren in de gracht. Naar mate de jongen groter worden trekt de familie er op uit. Helaas steken...

Brand in woning, 6 honden in beslaggenomen

2011-05-21
Op zaterdagavond was er een woningbrand in een woning in Zwolle-Zuid. In de woning bevonden zich ook een nest met 5 pups van vier weken oud en de moeder-hond. Deze zijn door de brandweer uit de woning gehaald. De Dierenambulance Zwolle...

Verzwakte zwaan in Dobbe

2011-04-10
In de Dobbe-vijver in de AA-landen zagen bewoners een zwaan die een zieke en verzwakte indruk maakt. Woensdagavond gingen twee medewerkers van de Dierenambulance Zwolle er op af. Helaas dreef de zwaan midden op het water, waardoor onze mensen er niet bijkonden. De volgende dag is er wederom een poging gewaagd.

Hond aangereden op de Kroesenallee

2011-03-10
Vanavond is aan de Kroesenallee een Duitse Herder aangereden door een automobilist.De hond die de weg overstak heeft de aanrijding niet overleeft. De politie heeft contact opgenomen met de Dierenambulance Zwolle om het dier op te halen.

Schenking van SWZ

2011-02-19
De Dierenambulance Zwolle heeft van woningcorporatie SWZ een gift van €1000,00 ontvangen. Dit bedrag komt voor uit de Goede Doelenpot van SWZ. De medewerkers konden zelf kiezen waar het geld naar toegaat.

Hazen gered uit uiterwaarde

2011-01-15
De waterstand van de IJssel is de afgelopen dagen flink gestegen, waardoor de uiterwaarden bij de Schellerdijk onderwater zijn gelopen. Dit veroorzaakte een probleem voor 15 hazen. Een fietser zag de dieren op een klein strookje gras zitten en besloot de Dierenambulance Zwolle te informeren.

Vogels vastgevroren

2010-12-03
Veel vogels hebben het moeilijk tijdens deze koude dagen. Het voedsel is schaars en de dieren lopen kans dat de vast komen te zitten in het ijs. Zo ook een eend. Het dier zat wel heel ongelukkig vast in het ijs, namelijk met zijn vleugel.

Gewonde hond op A28

2010-10-03
Zondagavond zagen automobilisten op de A28 een grote bruine hond langs de middenberm liggen. De een dacht dat het dier was overleden en de ander zag het dier een stukje lopen.

Vreemd dier in afzuigkap

2010-10-02
Zaterdagochtend hoorde een mevrouw iets vreemds in haar afzuigkap. Het geluid leek op een dier dat naar boven probeert de klimmen en vervolgens weer naar beneden viel. De meldster durfde zelf de afzuigkap niet open te maken.

Konijnen achtergelaten bij kinderboerderij

2010-09-12
Zaterdagochtend hebben wandelaars bij Park de Weezenlanden twee vervoerskooien gevonden met twee konijnen er in. Tevens lag er een zak voer en een briefje.

Leguanen gevonden

2010-08-14
Vrijdagmiddag zijn 3 leguanen gevonden in het bos. De dieren (1 mannetje en twee vrouwtjes) zijn door wandelaars gevonden. De dieren zijn opgehaald en ondergebracht bij een opvang in de Noord-Oostpolder.

Eigenaar hond opgepakt op station Zwolle

2010-07-04
Zondagmiddag heeft een Groninger op het station van Zwolle zijn hond willen achterlaten. Gelukkig heeft een medewerker van een eetgelegenheid op het station de hond kunnen pakken en contact gezocht met de Dierenambulance Zwolle.

Hond achtergelaten in snikhete auto

2010-07-02
Op het parkeerterrein van het Sophia Ziekenhuis is een hond achtergelaten in een afgesloten auto. Door de oplettendheid van de bezoekers en medewerkers van de beveiliging...

Cheque van Openbare Daltonschool de Markesteen

2010-06-11
Vanmorgen kregen twee medewerkers van de Dierenambulance Zwolle uit handen van twee leeringen van de Openbare Daltonschool de Markesteen uit Zwolle een cheque overhandigd van maar liefst € 1.500,00

Hond gered van verdrinkingsdood

2010-02-21
Zondagmiddag zagen wandelaars aan de Hoenswaardseweg in Hattem een hond zwemmen die niet op eigen krachten uit het water kon komen.

Hond bijt meerkoeten dood

2010-01-06
Vanmiddag heeft een hond aan de Maatgravendijk (Berkum) een aantal meerkoeten dood gebeten.

Zwaan vast in schikdraad

2009-12-29
Op dinsdag troffen fietsers aan de Ringweg in Cellemuiden een zwaan op het weiland aan, die vast zat in een hekwerk. Het dier zat vast aan het hekwerk, maar had ook schikdraad om zijn hals heen.

Ketenpartners tekenen intentieovereenkomst

2009-11-19
Donderdagochtend hebben de ketenpartners: Gemeente Zwolle, Dierenambulance Zwolle, Zwols Dierenasiel en Dierenbescherming een intentieovereenkomst getekend voor samenwerking op het gebied van dierenwelzijn.

Kat in hamsterkooi gedumpt

2009-09-04
Vrijdagmorgen rond 11:45 uur is bij het toegangshek van het Zwols Dierenasiel een kat neergezet. Het dier is gevonden in een hamsterkooi.

Hond gered bij woningbrand Dollard

2009-08-02
Zondagochtend ontstond brand aan een woning in de Dollard te Zwolle. In de woning zat ook een hond, die door de Brandweer uit de woning is gehaald.

Kat na 7 maanden weer thuis

2009-07-20
Maandagavond kreeg de Dierenambulance een melding van een gevonden kat in de wijk Assendorp. Het bleek dat de kat daar een aantal dagen zwierf. Niemand wist waar de kat thuis hoorden.

Dieren worden massaal gedumpt

2009-07-17
De zomervakantie is nog maar een paar weken aan de gang, maar er zijn al vele dieren gedumpt. Honden,katten, konijnen, vogels en knaagdieren worden gewoon op straat gezet.

Ongeval op de Heinoseweg

2009-07-16
Op de Heinoseweg heeft vanmiddag een kettingbotsing plaatsgevonden, waarbij drie auto’s betrokken waren. In een van de auto’s bevond zich een Engelse Stefford.

Algemeen Nut Beogende Instelling

2009-04-15
De Stichting Dierenambulance Zwolle is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*