Nieuws

Honderden vissen in nood

  • Vanochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.
  • Lees verder»

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Chauffeur-dierenhulpverlener


De Stichting Dierenambulance Zwolle is een vrijwilligersorganisatie die zich 24 uur per dag en 365 dagen per jaar bereikbaar is om zieke en gewonde dieren in de gemeente Zwolle te helpen. En dit willen wij graag blijven doen.

Nieuwe collega’s
Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s die zich als ambulance chauffeur- dierenhulpverlener in willen zetten voor zieke en/of gewonde dieren in de gemeente Zwolle.  

Taken
Als vrijwilliger bij de Dierenambulance Zwolle heb je een uitdagende en afwisselende  functie, waarbij je nooit weet wat er gaat komen.  En waarbij je soms creatief moet zijn met oplossingen. Als ambulancechauffeur- dierenhulpverlener rijd je met de ambulance naar de opgegeven locatie om één of meerdere dieren die ziek of in nood zijn te helpen. In deze functie moet je goed kunnen omgaan met allerlei soorten dieren, maar ook met mensen. Dit kunnen mensen zijn met heftige emoties, zoals eigenaren van een aangereden of overleden dier. De werkzaamheden zijn zeer divers. Zo bied je hulp bij zieke en/of gewonde dieren. Of vervoer je (gewonde, zieke) huisdieren met of zonder eigenaar naar een dierenkliniek, kom je thuis bij mensen waarvan hun huisdier is overleden, verleen je eerste hulp bij dieren en je verzorg de dieren die in onze 1e lijnsopvang verblijven. Maar het kan ook zijn dat je de politie of de brandweer moet assisteren met een dier in nood of met een inbeslagname.

Functie-eisen
- je bent minimaal 25 jaar
- je beschikt over een geldig rijbewijs met 2 jaar regelmatige rijervaring
- je bent woonachtig in Zwolle
- je bent stressbestendig, flexibel  en weet prioriteiten te stellen
- je hebt een goede lichamelijke conditie
- je bent ook bereid tot het werken tijdens avond- en nachturen, maar ook in het weekend en op   
  feestdagen
- En wat ook heel belangrijk is je hebt een hart voor dier en mens

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? En zie je een vrijwillige functie als ambulance chauffeur zitten en wil jij je voor langere tijd binden aan onze organisatie? Stuur dan je motivatie en C.V. naar info@dierenambulancezwolle.nl met als onderwerp "sollicitatie ambulance chauffeur-dierenhulpverlner. En vergeet niet je contactgegevens te vermelden.

                                                    
 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Rootz*