De Brandweer ZwollePolitie Zwolle en de Dierenambulance Zwolle zijn zondagochtend uit gereden voor een kat die bekneld zat tussen een kantelraam aan de Brink in Zwolle. Buren en bewoners hoorde de kat gisteravond laat al miauwen, echter dachten ze aan een krolse kat.

Omdat de bewoner van het appartement niet thuis was hebben andere bewoners 112 gebeld. De brandweer en de politie hebben de deur van het appartement geforceerd. Vervolgens konden ze de kat uit de benarde positie bevrijden. Na de bevrijding bleek de kat een buik wond te hebben. Onze vrijwilliger van de Dierenambulance heeft de kat overgenomen van de brandweer en meegenomen naar de dienstdoende dierenkliniek in Zwolle.

Bij controle door de dierenarts bleek de kat uitgedroogd te zijn en een wond te hebben. De dierenarts heeft de zorg voor het diertje overgenomen en de eigenaar is ingelicht.

Foto’s: Peter Denekamp

Meest recente berichten

Archief

Categorieën

Recent Tweets