Afgelopen zaterdag op zondagnacht heeft de Dierenambulance Zwolle samen met de Politie Zwolle drie aangereden ganzen van de weg gehaald.

Een automobilist kwam in aanraking met de groep ganzen op de Katerdijk in Zwolle. Hij heeft vervolgens de meldkamer van de Politie gebeld en hun hebben de melding gelijk door gezet naar onze Dierenambulance.

Bij aankomst van de Politie en onze Dierenambulance waren twee van drie ganzen al overleden. De derde was er zeer slecht aan toe. Onderweg naar de dierenarts is helaas ook de derde gans overleden.

Vanochtend vroeg kreeg onze centralist opnieuw een melding van de Politie dat er nog een aangereden gans langs de weg lag. Onze centralist heeft opnieuw onze Dierenambulance op pad gestuurd om het gewonde dier op te halen. De gans sleepte op zijn buik over de grond. De gans is over gebracht naar de dienstdoende dierenkliniek. Helaas waren beide poten gebroken van het diertje. De dierenarts heeft de gans geëuthanaseerd.

In 2017 posten wij al een bericht over de groep ganzen aan de Katerdijk in Zwolle. Aan de hand van een bodycam lieten wij zien dat de groep zich op gevaarlijke plekken bevond onder andere langs de op- afrit van de A28.

De gemeente is op de hoogte van deze groep. Ook zullen wij dit incident melden bij de gemeente.