De Dierenambulance Zwolle en de brandweer zijn zaterdagmiddag uitgerukt omdat er een duif in de stadsgracht lag.

Een vrouw alarmeerde de dierenambulance toen ze de duif midden in de gracht zag liggen bij de Stenen Pijpbrug. De chauffeur van de dierenambulance ondernam meerdere reddingspogingen echter zonder succes.

“Ik heb met ons schepnet geprobeerd om de duif op het droge te krijgen maar het dier was te ver van de kant. Ondertussen dreef de duif ook verder af richting Theater de Spiegel vandaar dat we de brandweer om hulp hebben gevraagd,”.

Op het moment dat de brandweer ter plaatse was met een duikploeg dreef de duif ook naar de kant toe. De vogel kon met een schepnet gevangen worden. Ondanks de inzet van de Dierenambulance en de brandweer bleek dat de duif het loodje al had gelegd.

Foto’s van: Dhr. P. Denekamp